Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown» (video)

«Θα έχουμε ακορντεόν για όσο καιρό υπάρχει η πανδημία, εμείς και ο υπόλοιπος πλανήτης» είπε ο υπουργός

Must Read

Στις εικόνες συνωστισμού, στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές και στην πιθανότητα ενός ολικού απαγορευτικού έκανε αναφορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το Ηράκλειο είναι κίτρινο, αλλά αν υπάρχουν εικόνες συνωστισμού, μπορεί να γίνει και κόκκινο. Να ξέρουν οι νεαροί ότι μπορούν να πάρουν στο λαιμό τους επιχειρήσεις των γονέων τους. Δεν κάνουμε πλάκα, πολεμάμε μια αρρώστια. Δεν είναι χαριτωμένη η εικόνα, αλλά τρομερά εκνευριστική, γιατί μπορεί να με αναγκάσει σε 15 ημέρες να κλείσω τα μαγαζιά στην Κρήτη» τόνισε.

Όπως είπε, τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κατάφεραν να μειώσουν την κινητικότητα στο μισό. «Αν κάνετε σύγκριση της Ερμού εχτές με το περασμένο Σάββατο, θα δείτε ότι δεν είχε καμία σχέση. Με την παράδοση εκτός και εντός γίνεται έλεγχος. Στο 13033 μπορείς να στέλνεις άπειρα μηνύματα. Όμως όταν έχεις παράδοση εκτός ή εντός, το μήνυμα που έχεις για να κινείσαι είναι αυτό που έχεις από την επιχείρηση. Το δίωρο ισχύει και για το click in shop» είπε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να μπει «κόφτης» στα μηνύματα. «Έχουμε φτιάξει πλατφόρμα, δουλεύουμε προληπτικά, που θα μπορούσες να στέλνεις μήνυμα και να σου έρχεται χρονόμετρο, να πατάς το link και να τίθεται σε λειτουργία. Ένα 15% του πληθυσμού δεν έχει κινητό με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για αυτό δεν εφαρμόστηκε αυτό, και το έχουμε αφήσει σαν τελευταία λύση».

Τι είπε ο υπουργός για τις επιχειρήσεις και την επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά και στην δυσχερή θέση που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι επιχειρήσεις αλλά και στην επιστρεπτέα προκαταβολή. «Με εκπλήσσει η έκπληξή σας για το ακορντεόν. Υπάρχει χώρα που λειτουργεί χωρίς ακορντεόν αυτή τη στιγμή; Το 2020 είχαμε πάνω από 6.000 περισσότερες επιχειρήσεις που άνοιξαν, σε σχέση με αυτές που έκλεισαν. Είναι αδύνατον να αδικηθεί κάποιος στην επιστρεπτέα προκαταβολή, γιατί δεν παρεμβαίνει άνθρωπος σε αυτό. Υπολογίζεται μέσω υπολογιστή και ενός αλγορίθμου, αν περάσει ο λογιστής σωστά τα στοιχεία. Ο χάρακας είναι ίδιος για όλους» τόνισε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρώτο βιβλίο που πούλησε σε ηλικία 15 ετών. Έκτοτε, όπως είπε, έχει πάντα την δική του επιχείρηση. «Στήριξη στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη από όση έχει δοθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει υπάρξει» επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εξήγησε ότι έχουν λάβει δικαίως μεγάλη στήριξη από το κράτος και θα λάβουν και περαιτέρω. «Όπως έχει ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός θα υπάρξει ενίσχυση για την εστίαση. Παράλληλα, ετοιμάζουμε και πέραν του ΕΣΠΑ για τις θερμάστρες, ειδικό πακέτο για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης» ανέφερε.

Η μετάλλαξη του ιού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Όπως είπε, η Ελλάδα αναγκάζεται να αντιδράσει απέναντι στον ιό. Όσο αυξάνεται ο κίνδυνος, τόσο τα μέτρα θα γίνονται και πιο αυστηρά. «Είμαστε στο χειμώνα που οι ιοί αυτοί δυναμώνουν, και ήρθε και η μετάλλαξη. Αυτά μας ανάγκασαν να πάρουμε έκτακτα μέτρα» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, όπως είπε, την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι μελετούν την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής και αφού ενημερώσουν την κυβέρνηση, την Παρασκευή κατατίθενται οι προτάσεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η αγορά. «Δεν παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας. Οι ειδικοί καθορίζουν το πλαίσιο. Στο click in shop είχα προτείνει να μπει και το κόσμημα, που για κάποιο λόγο το απέρριψαν. Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ουρές έξω από τα καταστήματα, αλλά και στο σενάριο του να μειωθεί το ωράριο των καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα από την στιγμή που τηρούνται τα μέτρα και φοράνε όλοι μάσκες. «Στην Αττική απερρίφθη το να μειωθεί το ωράριο των καταστημάτων. Είναι καθαρά θέμα μεγέθους. Αν μειωθεί ο χρόνος αγορών, διακινδυνεύουμε πανζουρλισμό. Σε άλλες περιοχές γίνεται γιατί είναι μικρό το μέγεθός τους. Θα έχουμε ακορντεόν για όσο καιρό υπάρχει η πανδημία, εμείς και ο υπόλοιπος πλανήτης. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μείνει η οικονομία όρθια» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This