Πέμπτη 29/7/2021

Καρατομήθηκε από τον Κικίλια υπεύθυνος εμβολιασμών που δεν τηρούσε σειρά προτεραιότητας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καρατόμησε τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι έδωσε προτεραιότητα σε τοπικό παράγοντα – εκδότη να εμβολιαστεί, χωρίς να βρίσκεται στην λίστα.

Ο Κικίλιας έδωσε εντολή για ΕΔΕ στον Διοικητή της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας και ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών».

Από πλευράς του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, κάνει λόγο για τυχαίο γεγονός: «Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γι αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα, ούτε σκάνδαλο…Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Έτυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε» απάντησε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ