Τετάρτη 28/7/2021

Το κουδούνι χτύπησε! Αρκεί να μην χτυπήσει και τη δημόσια υγεία

Άνοιγμα σε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον γιατί με την δημόσια υγεία δεν παίζουμε.

Να κλείσουν όλα τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαρτίου πριν η κατάσταση γίνει τραγική!
Ειλικρινά μεγάλη ανησυχία αλλά και φόβο προκαλεί η έναρξη των μαθημάτων στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όχι μόνον στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε όλη την κοινωνία.
Η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των σχολείων ειδικής αγωγής χωρίς να έχει μάθει τίποτα από το μάθημα του φθινοπώρου. Το κύριο ερώτημα είναι ένα και μοναδικό.
Εξασφάλισε η πολιτεία ένα υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον, ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία απρόσκοπτα την λειτουργία τους και να μην ξανακλείσουν;
Έλαβε υπόψιν της την επιδημιολογική εικόνα της χώρας; Δηλαδή τον μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων σε κλινικές covid. Τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων; Το καταγεγραμμένο ιικό φορτίο το οποίο είναι αυξημένο λόγω της μεγάλης κινητικότητας κατά την διάρκεια των εορτών; Τις εποχικές κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την μετάδοση του ιού;
Η αλήθεια είναι ότι, πάει στα τυφλά αναλαμβάνοντας μεγάλο ρίσκο, όσον αφορά την απότομη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, προκαλώντας ένα τρίτο κύμα την στιγμή που γίνετε προσπάθεια να σβήσει το δεύτερο.
Λέμε ναι στο άνοιγμα των σχολείων για λόγους εκπαιδευτικούς, ψυχολογικούς, κοινωνικούς σε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον γιατί με την δημόσια υγεία δεν παίζουμε.
Την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε το άνοιγμα γυμνασίων κ λυκείων σχεδόν όλης της χώρας, εκτός των περιοχών που ήταν στο κόκκινο, όπου άνοιξαν μόνο τα Γυμνάσια. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων -κύρια αιτία το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων- σε τετραψήφιο αριθμό, με διαφαινόμενη εκθετική άνοδο κ επικράτησης τελικά του μεταλλαγμένου ιού κ δη του Βρετανικού, λόγω της μεγάλης ταχύτητας διάδοσής του.
Σήμερα λέω να κλείσουν όλα τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαρτίου πριν η κατάσταση γίνει τραγική !!!
* Καθηγητής φυσικός,πρ.μέλος Π. Ε της ΝΔ, πρ. Πολιτευτής της ΝΔ
nb keimeno adamoulis

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ