Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δεκάλεπτη παράταση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά – Προσάραξε στην Άνδρο το «Aqua Blue»

Δεκάλεπτη παράταση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά – Προσάραξε στην Άνδρο το «Aqua Blue»

0
Δεκάλεπτη παράταση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά – Προσάραξε στην Άνδρο το «Aqua Blue»

Όπως και χθες έτσι και σήμερα μποτιλιάρισμα επικρατεί στους δρόμους του Πειραιά, κυρίως αυτούς που οδηγούν στο λιμάνι, καθώς οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πόλη για πιο καλοκαιρινούς προορισμούς.

Έτσι, ο λιμενάρχης Πειραιά έδωσε σήμερα το πρωί 10λεπτη παράταση στον απόπλου των πλοίων, ώστε  να προλάβουν όλοι οι ταξιδιώτες να μπουν στα πλοία, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός.

Με το… κύμα των αδειούχων του Αυγούστου προ των πυλών του λιμανιού έχει προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σαν να μην έφτανε η εξωφρενική κίνηση στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού, τις καθυστερήσεις ευνοεί και η εκτέλεση έργων στη λεωφόρο Κηφισού, αλλά και η κίνηση στην παραλιακή.

Και επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη, θέλησε να την επιβλέψει (από κοντά) ο  υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, που τόνισε ότι όλα εξελίσσονται ομαλά.

Η έξοδος των αδειούχων αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με χιλιάδες επιβάτες να αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα 1-29 Ιουλίου από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 700 απόπλοι πλοίων με 598.096 επιβάτες, έναντι 660 με 572.459 επιβάτες, που είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο του 2018.

Εξάλλου την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 703 κατάπλοι με 453.851 επιβάτες, έναντι 665 με 431.457 επιβάτες που ήταν τον Ιούλιο του 2018.

Απαγόρευση απόπλου στο «Aqua Blue»

Στην προβλήτα του λιμανιού του Γαυρίου, στην Άνδρο,  προσέκρουσε «Aqua Blue».

Την ώρα που το πλοίο έκανε μανούβρες για να δέσει στο λιμάνι, χθες το βράδυ, το «Aqua Blue» προσέκρουσε στην προβλήτα  και στη συνέχεια προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός του λιμανιού.

Προς βοήθεια του «Aqua Blue» έσπευσε το πλοίο «ΙΩΑΝΝΗΣ»,  που βοήθησε στην αποκόλληση του πρώτου.

Ωστόσο, μέχρι να γίνει εκτίμηση της ζημιάς απαγορεύτηκε από το λιμεναρχείο ο απόπλους του. Οι επιβάτες του θα αναχωρήσουν για τον προορισμό τους με το πλοίο «Θεολόγος»

Το «Aqua Blue» εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, έχοντας  56 μέλη πληρώματος, 86 επιβάτες, από 18 Ι.Χ. και φορτηγά και μια μοτοσυκλέτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας