Κεραμέως: «Μόνο με εξετάσεις η εισαγωγή στα πανεπιστήμια»

Must Read

Σε νέα της συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε την κατάργηση της κατηγοριοποίησης μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αυτό σημαίνει πως όλα τα παιδιά θα δίνουν πανελλαδικές, προκειμένου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια, εφόσον από τη νέα κυβέρνηση κρίνεται άδικος ο διαχωρισμός.

«Θα ανακοινώσουμε την κατάργηση της κατηγοριοποίησης μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών. Εμείς διαφωνούμε με τον διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που θα έμπαιναν σε κάποιες σχολές χωρίς Πανελλαδικές και σε κάποιες με Πανελλαδικές. Διαφωνούμε με την κατηγοριοποίηση των σχολών σε υψηλού και χαμηλού κύρους αλλά και με το γεγονός ότι τα παιδιά καλούνται να μαντέψουν τον Οκτώβριο ποιες είναι οι δέκα σχολές στις οποίες μπορεί ενδεχομένως να μπει κανείς ελεύθερα και δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι μια σωστή διαδικασία», είπε η κυρία Κεραμέως.

Η ίδια είπε, για μια ακόμη φορά, πως το σύστημα των πανελλαδικών για τα παιδιά που μπαίνουν στην Γ’ Λυκείου θα παραμείνει ίδιο, παρότι η κυβέρνηση διαφωνεί με αυτό, καθώς μια αλλαγή αυτή τη στιγμή «θα ήταν ανεύθυνη απέναντι στα παιδιά που έχουν μπει σε μια φάση προετοιμασίας. «Άρα κρατάμε το σύστημα όπως ψηφίστηκε για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα Γ’ Λυκείου και θα φέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις που ανακοινώνουμε είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα όσον αφορά τις Πανελλαδικές. Θα ανακοινώσουμε, δηλαδή, έναν εξορθολογισμό της ύλης, μια μείωση της ύλης στα μαθήματα, επειδή η ύλη ήταν αχανής και ήταν αδύνατη η κάλυψή της εντός του ακαδημαϊκού έτους. Γι’ αυτό θα ανακοινώσουμε μείωση της ύλης και κάποιες αλλαγές όσον αφορά τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας».

Όσον αφορά τα παιδιά που θα πάνε φέτος στην Β’ Λυκείου, η υπουργός είπε ότι το σύστημα που θα εφαρμοστεί εξετάζεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This