Σάββατο 31/7/2021

«Όπου φύγει φύγει» οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ: Κάνουν τα πάντα για να αποχωρήσουν από τον οργανισμό

Εχοντας να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα των 420.000 εκκρεμών συντάξεων (που κόστισε και τη θέση στον προκάτοχό του), ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης απελπίστηκε από το τεράστιο κύμα φυγής που σημειώνεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης!

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου έλεγαν προ εβδομάδων ότι είναι καθημερινό φαινόμενο τα δεκάδες αιτήματα υπαλλήλων που επιθυμούν να φύγουν από τον οργανισμό. Ετσι, την Τετάρτη, το Υπουργείο Εργασίας αναγκάστηκε να ανακοινώσει και επίσημα ότι «δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ στο πλαίσιο των προγραμμάτων κινητικότητας στο Δημόσιο. Η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο, λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων. Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής. Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων».

Αν, πάντως, κάτι πρέπει να προβληματίζει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι το γιατί οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν τα πάντα για να αποχωρήσουν από τον οργανισμό. Εάν δεν λυθούν όποια ζητήματα, σωτηρία δεν υπάρχει, ούτε κανένας project manager έχει το μαγικό ραβδί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ