«Όπου φύγει φύγει» οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ: Κάνουν τα πάντα για να αποχωρήσουν από τον οργανισμό

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Εχοντας να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα των 420.000 εκκρεμών συντάξεων (που κόστισε και τη θέση στον προκάτοχό του), ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης απελπίστηκε από το τεράστιο κύμα φυγής που σημειώνεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης!

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου έλεγαν προ εβδομάδων ότι είναι καθημερινό φαινόμενο τα δεκάδες αιτήματα υπαλλήλων που επιθυμούν να φύγουν από τον οργανισμό. Ετσι, την Τετάρτη, το Υπουργείο Εργασίας αναγκάστηκε να ανακοινώσει και επίσημα ότι «δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ στο πλαίσιο των προγραμμάτων κινητικότητας στο Δημόσιο. Η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο, λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων. Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής. Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων».

Αν, πάντως, κάτι πρέπει να προβληματίζει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι το γιατί οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν τα πάντα για να αποχωρήσουν από τον οργανισμό. Εάν δεν λυθούν όποια ζητήματα, σωτηρία δεν υπάρχει, ούτε κανένας project manager έχει το μαγικό ραβδί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This