Πολιτικά «παιχνίδια» και με τους εμβολιασμούς των αστυνομικών!

Μόλις το 20% των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. εκδήλωσε ενδιαφέρον να εμβολιαστεί

Must Read

Όλα στο πόδι και μόνο επικοινωνιακές κορόνες για τα δελτία ειδήσεων. Αυτή είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία από το «βλέποντας και κάνοντας» έχει περάσει σε πιο επικίνδυνους δρόμους, υιοθετώντας το δόγμα «ό,τι φέρει ο καιρός και ό,τι μας πουν οι Βρυξέλλες».

Η επένδυση και η εμμονική υποταγή στα κελεύσματα της Ε.Ε., η οποία απέτυχε στον εμβολιαστικό σχεδιασμό, έχουν φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, με τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας να λαμβάνονται όλο και πιο δύσκολα, καθώς υπάρχουν διαφωνίες και στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων αλλά και μεταξύ των υπουργών.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται στο πόδι και χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Ενα από αυτά, σύμφωνα με τη «δημοκρατία» είναι το πλάνο για τον εμβολιασμό των αστυνομικών, που, όπως φαίνεται, δεν προχωρά.

Και είναι κρίσιμος παράγοντας ο εμβολιασμός των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί τα στελέχη τους είναι αυτά που λαμβάνουν τις δόσεις των εμβολίων που έχουν μείνει αδιάθετες από τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού.

Μόνο το 20% του προσωπικού της ΕΛΑΣ εκδήλωσε ενδιαφέρον να εμβολιαστεί

Τα δεδομένα που υπάρχουν, όσον αφορά στην ΕΛ.ΑΣ., είναι απογοητευτικά. Η ηγεσία ζήτησε από όλους να δηλώσουν αν ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν και συνέταξε έναν κατάλογο με τα ονόματά τους και τις ηλικίες τους για να λάβουν σειρά προτεραιότητας. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Μόνο το 20% του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. εκδήλωσε ενδιαφέρον να εμβολιαστεί.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο, γιατί από αυτό το 20% που είναι καταγεγραμμένο στους καταλόγους των κατά τόπους υπηρεσιών μόνο οι μισοί τελικά πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα, όταν καλούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα και να χάνονται δόσεις εμβολίων.

Η κύρια αιτία για τη μικρή συμμετοχή είναι η ελλιπής ενημέρωση, η οποία οδηγεί τους αστυνομικούς να αποφεύγουν τον εμβολιασμό, λόγω φόβου. Προφανώς κανείς δεν φρόντισε να ασχοληθεί με αυτούς που θεωρητικά χρησιμοποιούνται σαν σωσίβιο για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, ώστε να μην πάνε χαμένα και αυτά τα λίγα εμβόλια που έχει προμηθευτεί η Ελλάδα.

Και δεν το λέμε εμείς αυτό, το καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, μέσω των εκπροσώπων τους, όπως ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης, που δήλωσε στην «κυριακάτικη δημοκρατία»:

«Οι Ελληνες αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά και των ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης διασποράς της πανδημίας, γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά και την κοινωνία γενικότερα από τη νέα αυτή οδυνηρή πραγματικότητα. Η δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την πραγματοποίηση του εμβολιασμού τους, που δεν διαφέρει από την επιφυλακτικότητα που όλη η κοινωνία παρουσιάζει, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την οργανωμένη και έγκυρη ενημέρωση μέσω των υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούν».

Ακόμη και αυτοί, οι λίγοι στον αριθμό, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είτε φοβούνται είτε χάνουν το ραντεβού, λόγω του στενού χρονικού περιθωρίου που υπάρχει από την ώρα που καλούνται έως την ώρα που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Διαταγή αρχηγού

Το μπάχαλο που επικρατεί με τις αντικρουόμενες δηλώσεις και τα «μπαϊράκια» που σηκώνει ο κάθε ανευθυνο-υπεύθυνος γίνονται κατανοητά και από ακόμη ένα έγγραφο-διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.Α.Σ., με το οποίο οι αστυνομικοί διατάσσονται να ακυρώσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως προβλέπεται για όλους τους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr. Δηλαδή οι αστυνομικοί δεν θα συμμετάσχουν στον γενικό σχεδιασμό, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μέχρι το τέλος ως… τσόντες των υπολοίπων.

Σχεδιασμός-κωμωδία, γιατί συνεχώς η πραγματικότητα διαψεύδει την εικόνα τελειότητας που μεταδίδουν συγκεκριμένα ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο η έλλειψη εμβολίων και η απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν που έχουν εκτροχιάσει τον εμβολιαστικό σχεδιασμό. Είναι και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This