«Δεν θα δεχτούμε ανταλλάγματα για τη δημιουργία νέων Δομών» το μήνυμα της Χίου στην κυβέρνηση

Αυτό που έκανε τον κόσμο να βγει στους δρόμους ήταν η προσπάθεια «να φυτέψουν μια πόλη μουσουλμανική»

Must Read

Ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλε η Χίος στην κυβέρνηση: Δεν θα δεχτεί να γίνει το Γκουαντάναμο της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων του νησιού.

Ζητάνε να κλείσει η ΒΙΑΛ, να γίνει πραγματική αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες και η Χίος, όπως και τα άλλα νησιά, να έχει μόνο Κέντρο για την καταγραφή και ταυτοποίηση όσων φτάνουν στο νησί από απέναντι.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Χούλης, σημείωσε ότι δεν θα δεχτούν ανταλλάγματα για τη δημιουργία νέων Δομών, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει τα αιτήματα ασύλου προσφύγων- μεταναστών να εξετάζονται στην Τουρκία.

«Θα αποτρέψουμε η Χίος να γίνει το Γκουαντάναμο της Ευρώπης», συνέχισε η Βούλα Μπουλά, που αναφέρθηκε στον αγώνα που δόθηκε για να εμποδιστεί η επέκταση ενός άθλιου καταυλισμού στη ΒΙΑΛ. Τόνισε επίσης ότι κρατώντας το υπουργείο του Μηταράκη ανοικτή τη ΒΙΑΛ κρατούνται όμηροι οι κάτοικοι του Χαλκειού.
Ο Γιώργος Κριτούλης, τόνισε ότι αυτό που έκανε τον κόσμο να βγει στους δρόμους ήταν η προσπάθεια «να φυτέψουν μια πόλη μουσουλμανική».
Ο Γιώργος Χαλάτσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο τόπος, στηριζόμενος στο φυσικό περιβάλλον στον πολιτισμό και στους ανθρώπους του, τονίζοντας ότι η Χίος δεν μπορεί να γίνει μια φυλακή ψυχών.
Ο Δημήτρης Παπαληός τόνισε ότι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, το μετέφεραν σαν ελληνικό. Τέλος ο Γιάννης Μισετζής από τους πολίτες, που εκτελούσε και χρέη συντονιστή της συζήτησης, σημείωσε ότι κατά το σχεδιασμό του υπουργού δεν υπάρχει «ταβάνι» και αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν έρθουν 20.000 πρόσφυγες.

Τι τόνισαν οι εκπρόσωποι των αιρετών

Παίρνοντας το λόγο οι εκπρόσωποι των αιρετών τόνισαν και πάλι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ξεκάθαρη θέση.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος (ΣυμμαΧία Αξιών) επισήμανε ότι η πολιτική διαφωνία ξεκινά με το όραμα που έχει ο καθένας για η Χίο, λέγοντας ότι έχουν μια διαφορετική προσέγγιση για την αποσυμφόρηση που πρέπει να γίνει από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και τις γειτονιές. Τόνισε ότι έχουμε ιστορικό χαμηλό σε ότι αφορά τις αφίξεις, πως πρέπει να είναι η καταγραφή και η ταυτοποίηση ολιγοήμερη και ότι τα 500 άτομα βγαίνει με βάση το 1% στην αναλογία του πληθυσμού.
Ο Γιάννης Καραβασίλης (Χίος Μπροστά) χρησιμοποίησε στοιχεία και αριθμούς για να δείξει ότι το Κέντρο της Σάμου με ονομαστική χωρητικότητα 1.500 άτομα, περιλαμβάνει και φιλοξενία γενικού πληθυσμού και ευάλωτων ομάδων και ΠΡΟΚΕΚΑ που ο αριθμός αυτός δεν καθορίζεται. Άρα και για τη Χίο η χωρητικότητα μπορεί να είναι 3.500- 4.000 άτομα.
Τέλος ο Μάρκος Σκούφαλος (Λαϊκή Συσπείρωση) σημείωσε τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που έχουν τα μέλη της Επιτροπής και πως κοινή συνισταμένη είναι η αντίθεση στις πολιτικές της ΕΕ, που δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This