Απίστευτο και όμως…Ελληνικό! Χωρίς λοιμωξιολόγο το νοσοκομείο αναφοράς covid στην Πτολεμαϊδα

Must Read

Μοιάζει απίστευτο, αλλά δυστυχώς είναι αληθινό! Την ώρα που ο κορωνοϊός καλπάζει στην χώρα μας, το νοσοκομείο αναφοράς Covid στην Πτολεμαΐδα λειτουργεί χωρίς… λοιμωξιολόγο!

Το κατήγγειλε ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος αποκάλυψε: «Οι συνάδελφοι από τον προηγούμενο Μάρτιο στο Μποδοσάκειο είναι χωρίς λοιμωξιολόγο. Κανένας λοιμωξιολόγος δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει, σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας»!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες που δεν ξέρουν ποια θα είναι η τύχη τους εάν χρειαστεί να νοσηλευθούν στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, ενώ ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ακόμη: «Οι παθολόγοι όλων των νοσοκομείων έχουν δώσει την ψυχή τους. Είναι ήρωες. Λοιμωξιολόγος δεν υπάρχει. Πνευμονολόγος ήρθε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας από τον Νοέμβριο. Το πρώτο κύμα το αντιμετώπισαν χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. Τώρα έχουν οριστεί τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Γρεβενών ως νοσοκομεία αναφοράς. Τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν τέτοια προβλήματα που οι συνάδελφοι εκφράζουν την αγωνία τους. ΜΕΘ υπάρχουν και οι παθολόγοι κάνουν ό,τι μπορούν».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας κ. Παπασωτηρίου, που ρωτήθηκε για το θέμα, έδωσε την εξής απάντηση: «Υπάρχει συνεπικουρία από τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όποτε χρειάζονται συμβουλές οι παθολόγοι του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας απευθύνονται στο “Παπαγεωργίου”. Το νοσοκομείο έχει νοσηλεύσει πάνω από 440 ασθενείς με κορωνοϊό και έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει γίνει ήδη πρόσληψη πνευμονολόγου, ενώ έχει κατατεθεί και πρόταση τροποποίησης του οργανισμού για να προστεθεί και η ειδικότητα του λοιμωξιολόγου».

Όπως γίνεται αντιληπτό, εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας, η προετοιμασία στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας χωρίς έμπειρο λοιμωξιολόγο είναι κάτι παραπάνω από πλημμελής και όπως έγινε γνωστό θα αρχίσουν οι διαμαρτυρίες προς το υπουργείο Υγείας, για να επανδρωθεί η θέση του λοιμωξιολόγου άμεσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This