Παρασκευή 30/7/2021

Προσπάθεια φίμωσης των γιατρών που καταγγέλλουν ελλείψεις!

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καλείται να απολογηθεί για «διέγερση σε ανυπακοή»

Προσχεδιασμένη στοχοποίηση του προσώπου της και προσπάθεια φίμωσης των γιατρών του ΕΣΥ, με στόχο τη συγκάλυψη των «τραγικών ευθυνών» της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική εξέταση με κατηγορίες σε βάρος της προέδρου για το αδίκημα «διέγερσης σε ανυπακοή», μέσω δηλώσεών της σε τηλεοπτική εκπομπή, και κλήθηκε να καταθέσει, λαμβάνοντας προθεσμία έως τις 16 Φεβρουαρίου, ώστε να εμφανισθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να παρέχει εξηγήσεις.

koronoios giatroi me mple stoles treis

Η προκαταρκτική διενεργείται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η Δάφνη Κατσίμπα καλείται να απολογηθεί, καθώς μέσω των δηλώσεών της θεωρήθηκε ότι η ίδια απηύθυνε κάλεσμα σε εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων.

«Η επίθεση εις βάρος μου ήταν προσχεδιασμένη και στοχευμένη. Τότε, η κυβέρνηση παρουσίαζε πως όλα ήταν υπό έλεγχο. Εμείς οι γιατροί, όμως, είμαστε μέσα στα νοσοκομεία. Βλέπαμε τις τραγικές ελλείψεις καθημερινά. Μπήκαμε στη διαδικασία να προβούμε σε αποκαλύψεις για την κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία, όπως τα ζούσαμε και τα βιώναμε εμείς, και αυτές οι αποκαλύψεις ήταν το κίνητρο ώστε να στοχοποιηθεί η δική μας ένωση. Είναι μια προσπάθεια φίμωσης των γιατρών του ΕΣΥ. Είναι μια προσπάθεια συγκάλυψης των τραγικών ευθυνών της κυβέρνησης, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής, μάλιστα, όταν άρχισα να αναφέρομαι στις ελλείψεις των νοσοκομείων σε υγειονομικό προσωπικό, με αποκάλεσε ψεύτρα. Είμαι μέσα στα νοσοκομεία, τα ζω καθημερινά με αυταπάρνηση και κίνδυνο της ζωής μου, και μου είπε ότι ψεύδομαι. Το ζήσαμε κι αυτό».

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός

Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει ότι την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου τα ολιγάριθμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ που επρόκειτο να παραστούν στο Πολυτεχνείο αφήνοντας ένα λουλούδι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, καθώς η πίεση στα νοσοκομεία ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε την απουσία τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ