Ν. Καπραβέλος: «Aν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα» (video)

Για διπλασιασμό κρουσμάτων και παράταση lockdown έκανε λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Must Read

Η αύξηση του ιικού φορτίου των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς .

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων και όχι την αυστηροποίηση των ελέγχων, υπογραμμίζοντας ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικά ατόμων μικρότερης ηλικίας.

«Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε το ιικό φορτίο. Τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να επιβληθεί καθολικό lockdown και στη Θεσσαλονίκη ο κ. Kαπραβέλος δήλωσε ότι «αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς αλλά και τον αριθμό ατόμων στις τάξεις.

Από τη μεριά του ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι «πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης» και επεσήμανε ότι αν δεν λαμβάνει η κυβέρνηση την απόφαση για νέα μέτρα με καθολικό lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό η «κατάσταση θα ξέφευγε 100%».

«Θα έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αν δεν παρθούν μέτρα. Τα περιθώρια στην Αττική είναι πολύ μικρά. Καλό θα ήταν να παραταθεί το lockdown για μία εβδομάδα» υπογράμμισε, ενώ όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας σημείωσε ότι θα βοηθήσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This