Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ξηρόκαμπο Ηλείας

Must Read

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά στην περιοχή Λούβρου, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στον Ξηρόκαμπο και μάλιστα οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού ήταν σε ετοιμότητα για να εκκενωθεί, ενώ κάποιοι ήδη είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Ωστόσο, πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα.

Στην κατάσβεσή της ρίχτηκαν αρχικά 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Στη συνέχεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στην περιοχή. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 112 Πυροσβέστες με 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, 7 υδροφόρα οχήματα και 2 μηχανήματα έργου.

Στην περιοχή βρλεθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

O αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος υποστήριξε πως τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο.

«Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης που συνέχισε λέγοντας:

«Ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Ωστόσο, όπως είπαμε και προηγουμένως η φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή δείχνει να βρίσκεται υπό έλεγχο και οι πυροσβέστες σβήνουν τις μικροεστίες, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Έκαψε πάντως περισσότερο από 70 στρέμματα. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This