Διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα της Σαντορίνης!

Must Read

Ρύποι πετρελαιοειδών και σκουριά εντοπίστηκαν κατά μήκος του ειδικού φράγματος, που είχε τοποθετηθεί στο επιβατηγό πλοίο ”OLYMPUS” (σημαίας Κύπρου) στην Σαντορίνη, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί με εντολή του τοπικού Λιμεναρχείου την 1η Αυγούστου.

Η ανάδοχος εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος είχε τοποθετήσει από την πρώτη ημέρα περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 400 μέτρων, καθώς και δύο απορροφητικά μαξιλάρια για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εταιρεία μετά τη διαπίστωση των πετρελαιοειδών, τοποθέτησε και δεύτερη σειρά πλωτού φράγματος μήκους 160 μέτρων, απορροφητικές πετσέτες και επιπλέον απορροφητικά φράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο εξουσιοδοτημένος Επιθεωρητής Κ.Γ.Ε. PARIS MOU Σύρου, με τη συνδρομή δύο επιθεωρητών – ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, προχώρησαν σε επιθεώρηση το πλοίου. Από τις έρευνες διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και παρατηρήσεις στον τομέα των Δ.Σ. SOLAS, LOAD LINES, MLC 2006, MARPOL & ISM CODE, οι οποίες δικαιολογούν την κράτηση του πλοίου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έφυγε την Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά στο «παρθενικό» του ταξίδι για Μήλο-Σαντορίνη-Ρέθυμνο και κρατήθηκε στην Σαντορίνη, επειδή το πρωί της Πέμπτης προσέκρουσε στη βραχονησίδα Ασπρονήσι, καθώς πλησίαζε το λιμάνι του νησιού.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η δημιουργία ρήγματος πολλών μέτρων στα ύφαλα του πλοίου, καθώς και εισροή υδάτων. Σύμφωνα με το Λιμενικό και μετά από επιθεώρηση που έγινε στο πλοίο, διαπιστώθηκε ρήγμα που προκλήθηκε από την πρόσκρουση και απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Το συγκεκριμένο πλοίο, που από το 2018 ανήκει στην εταιρεία Sea Speed Lines, έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία το 1976 και από το 2012 μέχρι το 2018 ήταν παροπλισμένο στα Αμπελάκια. Αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι μετά από εκτεταμένες επισκευές, όπως αναφέρουν τα mileikanea.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This