Η «Μήδεια» έκανε… κατάληψη στη χώρα που σήκωσε… λευκή σημαία! (video)

Σε παγωμένο και λευκό κλοιό η χώρα, η Αττική στο επίκεντρο

Must Read

Πολικό ψύχος, σφοδρές χιονοπτώσεις, κλειστοί δρόμοι, θυελλώδεις άνεμοι, διακοπές ρεύματος. Η κακοκαιρία «Μήδεια» κάνει επίδειξη… δύναμης παραλύοντας το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και την Αττική.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μήδεια» με πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Παρότι εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν την ένταση του φαινομένου και ο κρατικός μηχανισμός διαβεβαίωνε ότι είναι έτοιμος, τελικά αποδείχθηκε ότι μάλλον δεν ήταν. Γιατί όταν εν μέσω ολικού lockdown, που σημαίνει περιορισμένη κυκλοφορία, κλείνει για ώρες η βασική οδική αρτηρία της χώρας (Αθηνών-Λαμίας), τότε κάτι δεν έχει πάει καλά.

Κατά τα άλλα, στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε θερμοκρασίες «καταψύκτη», με το Μεσόβουνο Κοζάνης να γράφει σχεδόν -20 βαθμούς Κελσίου και ακολούθησαν: Νέος Καύκασος (-17,1), Κοιλάδα Κοζάνης (-15,9), Βουνάσα Γρεβενών (-14,4), Τέρπυλλος Κιλκίς (-14,2), Φλώρινα (-13,7) και Ευκαρπία (-13,1 βαθμοί).

Διαβάστε ακόμα: Που εντοπίζονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Αττική, Σποράδες, Εύβοια και Ήπειρο

Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, με αποτέλεσμα να υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από πολλά λιμάνια. Η μέγιστη ριπή που ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου στις 06:14 και ήταν ίση με 118 χλμ/ώρα!

Στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το Ιόνιο και τη Στερεά Ελλάδα, η «Μήδεια» έχει προκαλέσει προβλήματα, διαφορετικής έντασης σε κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και από τα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα: Άφωνοι στην Θεσσαλονίκη! Γυναίκα πέταξε τα ρούχα της και άρχισε να περπατά γυμνή στα χιόνια

Επίσης, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης στην Αττική, διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το νοσοκομείο 414 έως τον Άγιο Πέτρο και στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και στον Υμηττό, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στη Λεωφόρο Αθηνών. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Διαβάστε ακόμα: Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Κλειστή από Κηφισιά έως Λαμία, εγκλωβισμένοι οδηγοί και μπλόκα!

Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Η ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Δήμαρχος Ελευσίνας: Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους δρόμους της περιοχής ανοικτούς

Ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της περιοχής λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Πάρνηθα -Βόρεια Προάστια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This