Σάββατο 31/7/2021

Θεσσαλονίκη: Μονάδα αποβλήτων από ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ

«Όταν περατωθεί θα δημιουργήσει τουλάχιστον 50 θέσεις εργασίας».

Τη δημιουργία μίας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας υγειονομικών αποβλήτων στη Θεσσαλονίκη δρομολογεί η εταιρία ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε., καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα μόνο μία παρόμοια μονάδα στην Αττική, με αποτέλεσμα η διαχείριση αποβλήτων υγειονομικών μονάδων να είναι ακατάλληλη και ανεπαρκής.

Τον Φεβρουάριο του 2017 η εταιρία κατέθεσε ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή της μονάδας έκτασης 1.300 τ.μ., και συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ, που όταν περατωθεί θα δημιουργήσει τουλάχιστον 50 θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει υποβάλει στην αρμόδια περιβαλλοντική Αρχή πλήρη και ολοκληρωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την περιβαλλοντική αδειοδότησή της, επιλέγοντας εξοπλισμό της αυστριακής εταιρίας Incinis GmbH, που είναι εξειδικευμένη στον τομέα των μονάδων θερμικής επεξεργασίας και συμμορφώνεται πλήρως με τα διεθνή standards. Η λειτουργία της εν λόγω μονάδας θα συμβάλει:

  • Στην επίτευξη των στόχων της εθνικής νομοθεσίας και στη βελτίωση της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στη διαχείριση αποβλήτων υγειονομικών μονάδων, βελτιώνοντας σημαντικά το υφιστάμενο δίκτυο διαχείρισης αποβλήτων υγειονομικών μονάδων της χώρας.
  • Στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, εγκαθιστώντας νέο κεφάλαιο στην περιοχή
  • Στη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στην αειφόρο ανάπτυξη και τον σεβασμό στον χαρακτήρα της περιοχής.
  • Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της περιοχής.
  • Στην αύξηση της απασχόλησης, δημιουργώντας δεκάδες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή που μαστίζεται από υψηλή ανεργία τις τελευταίες δεκαετίες.

Η μεγάλη αυτή επένδυση, δυστυχώς, παρεμποδίζεται από ανταγωνιστικές εταιρίες που προκαλούν σύγχυση στην τοπική κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή προωθούν την ίδια δραστηριότητα για δικό τους λογαριασμό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ