Δευτέρα 2/8/2021

ΥΠΕΝ: Άμεσες προσλήψεις 700 υπαλλήλων για τις δασικές υπηρεσίες

Στόχος η ενίσχυση των υπηρεσιών στο έργο της αναμόρφωσης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών

Στην άμεση πρόσληψη 700 εποχικών υπαλλήλων προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ενισχύσει τις δασικές υπηρεσίες στο έργο της αναμόρφωσης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών εντός του 2021.

Θα συμβάλουν, επίσης, σε δράσεις όπως η απορρόφηση των πιστώσεων που αφορούν το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2104-2020 για έργα πρόληψης και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, η άμεση εκπόνηση και υλοποίηση διαχειριστικών μελετών για τα δημόσια δάση και ο σχεδιασμός μελετών αντιπυρικών σχεδίων των δασικών οικοσυστημάτων.

Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αφορούν 350 θέσεις δασολόγων ΠΕ, 200 θέσεις δασοπόνων ΤΕ και 150 θέσεις διοικητικών ΔΕ. Οι 700 υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος.

Άμεσα θα ανακοινωθεί η κατανομή των θέσεων ανά οργανική δομή και ειδικότητα. Στη συνέχεια θα δημοσιευτεί η πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ