Τετάρτη 12/5/2021

Εμβολιασμός: Χάσατε το ραντεβού σας λόγω κακοκαιρίας; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η «Μήδεια» ήρθε και μαζί με την κακοκαιρία έφερε και καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς. Χάθηκαν προγραμματισμένα ραντεβού. Διαβάστε τι θα γίνει με όσους είχαν ραντεβού, αλλά δεν έκαναν το εμβόλιο.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν από χθες (Τρίτη 16/2/2021), σε όλη την επικράτεια, επηρέασαν και την έκβαση των εμβολιασμών. Τα χθεσινά προγραμματισμένα ραντεβού δεν έγιναν, ενώ και σήμερα, Τετάρτη (17/2/2021) αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Δηλαδή όσοι είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν σήμερα από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, θα ενημερωθούν για το πότε θα κάνουν το εμβόλιο, καθώς έχασαν και αυτοί το ραντεβού τους.

Κανένας εμβολιασμός δεν έγινε χθες, Τρίτη (16/2/2021) στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας. «Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά (16/2/2021) ραντεβού», τόνισε σχετικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καμία δόση χαμένη»

«Θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη» είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να αναπληρώσουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Όπως βλέπετε η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ