Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Πυρά κατά Χατζηδάκη για τις χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

«Παρηγοριά στον άρρωστο» οι 184 προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί

Must Read

Την αντίθεσή τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και ειδικότερα για το φλέγον ζήτημα της εκκαθάρισης των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) καταγγέλλει την «αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης με όχημα την απαξίωση του -σκοπίμως;- εγκαταλελειμμένου ΕΦΚΑ», ενώ στηλιτεύει την ψήφιση διάταξης από τη Βουλή που απαγορεύει για τα επόμενα δύο χρόνια το δικαίωμα της μετάταξης ή απόσπασης για τους εργαζομένους του ταμείου, το οποίο χαρακτηρίζει κάτεργο. Για την ΠΟΠΟΚΠ πραγματική στήριξη είναι η ενίσχυση σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό και όχι η αναζήτηση από άλλους φορείς ή η επαναφορά συνταξιούχων.

Υποστελέχωση

Τις κάκιστες συνθήκες εργασίας στον ΕΦΚΑ επισημαίνει με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο τέως ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ). Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, από το 2017 που ξεκίνησε να λειτουργεί το Υπερταμείο (ΕΦΚΑ) από 8.100 υπαλλήλους που είχε τότε σήμερα έχει 7.400 το πολύ. Μάλιστα εντός του 2021 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν άλλοι 700 εργαζόμενοι, κάτι που θα επιβαρύνει περαιτέρω την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Για την ομοσπονδία οι 184 προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί «στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από την ασπιρίνη που δίνουμε σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο, έχοντας την ελπίδα ότι αυτή θα τον γιατρέψει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This