Lockdown Αττική: Ολοταχώς προς παράταση – Στο τραπέζι click away και διπλή μάσκα

Παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης μέχρι χθες (Πέμπτη 18/2) μας διαβεβαίωνε πως δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, οι πληροφορίες και οι λοιμωξιολόγοι τον... διαψεύδουν!

Must Read

Συσκέψεις επί των συσκέψεων πραγματοποιούν τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφανθούν σε πρώτη φάση τι θα γίνει με τις «πρωτοεμφανιζόμενες» περιοχές υψηλού κινδύνου, και σε δεύτερη αν θα συνεχιστεί το lockdown στην Αττική.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχουν μπει για τα καλά, Ιωάννινα και Κάλυμνος. Το επίπεδο συναγερμού των συγκεκριμένων περιοχών ολοένα και ανεβαίνει κλίμακα, με αποτέλεσμα εκεί να επιβληθεί αυστηρότερο lockdown. Μάλιστα, σήμερα (Παρασκευή 19/2/2021) αναμένεται να γίνουν οι σχετικές -για τις περιοχές- ανακοινώσεις στις 6 το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Για την Αττική, τα πράγματα φαίνεται προς το παρόν να έχουν μπει στον «πάγο», καθώς οι ειδικοί αναμένουν τα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, και σε συνδυασμό με την κατάσταση των ΜΕΘ, όλα θα κριθούν στο «παρά πέντε». Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσω του click away από την 1η Μαρτίου, αλλά και τη χρήση της διπλής μάσκας.

Θωμαΐδης:«Πολύ πιθανή παράταση στο lockdown της Αττικής» 

«Πιθανόν να χρειαστεί παράταση του lockdown μία βδομάδα» τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, οι αναλύσεις μέχρι και Τετάρτη δείχνουν μια σταθεροποίηση στα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης βδομάδας, ωστόσο σημείωσε ότι αναμενόταν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

Σκουτέλης: «Αδύνατον να ανοίξουμε με τέτοια εικόνα στις ΜΕθ»

«Εμένα με ανησυχεί το 320 των ΜΕΘ covid… Νομίζω δεν μπορούμε να ανοίξουμε με κάλυψη 70-80%» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ,ο λοιμωξιολόγος και μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη ασφυκτιούν οι μονάδες covid. Αναφορικά με τις μάσκες, ο κ. Σκουτέλης είπε πως «το ποσοστό που κερδίζουμε με διπλή μάσκα είναι 10–15 % και ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην σωστή εφαρμογή της μάσκας».

Εξαδάκτυλος:«Το θέμα της διπλής μάσκας θα μπερδέψει τους πολίτες»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπ. Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε χαρακτηριστικά πως το θέμα της διπλής μάσκας είναι μία συζήτηση που «περισσότερο θα μπερδέψει» τους πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This