«Καταπέλτης» για τη Λίνα Μενδώνη ο καθηγητής της Νομικής, Πάνος Λαζαράτος

Must Read

Ο καθηγητής του διοικητικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Λαζαράτος, παίρνει θέση για τους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κ. Λαζαράτος σε άρθρο του αναλύει τις ευθύνες της υπουργού για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο αλλά και για την… ξαφνική «εξαπάτηση» που συνειδητοποίησε μέσα σε ένα βράδυ η Λίνα Μενδώνη.

Eνώ ο Λιγνάδης δρα 30 χρόνια

«Και ενώ ο Δ. Λιγνάδης δρα 30 χρόνια…
Ενώ έχει απολυθεί από Αρσάκειο , ΙΑΣΜΟ, ΜΩΡΑΪ́ΤΗ και ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ σχολή Εθνικού λόγω παιδαγωγικά ανάρμοστης συμπεριφοράς…

Ενώ ο νόμος περι ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ επιβάλλει στους Υπουργούς να αποφασίζουν με διαφάνεια και με «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» όλων των πληροφοριών και δεδομένων, και να ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ για τις αποφάσεις τους… ( αρχές ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ- άρθρο 19 παρ. 3 ν. 4622/ 2019)…

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ, υπόχρεουμενη κατά ΝΟΜΟΝ να γνωρίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ,αν μη τι άλλο , αυτες τις απολυσεις ανακάλεσε την προκήρυξη που απαιτεί κατά ΝΟΜΟΝ συνεκτίμηση της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΕΘΝΙΚΟΥ θεάτρου. Η αυτή ΥΠΟΥΡΓΟΣ για λόγους ΔΗΜΟΣΙΟΥ συμφέροντος, αφού υποχρεωτικά συνεκτίμησε ΠΟΙΟΤΙΚΑ την προσωπικότητα (την ανθρώπινη, όχι μόνο την καλλιτεχνική) του ανδρος και αφού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κατά ΝΟΜΟΝ έλεγξε τα πάντα. Αποφάσισε την κατ εξαίρεση ανάθεση ,άνευ διαγωνισμού ,στον Δ . ΛΙΓΝΑΔΗ της καλλιτεχνικής διευθύνσεως του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ για λόγους « εθνικού», ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Αποφάσισε δηλαδή ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος ΕΛΛΗΝΑΣ για να αναλάβει άμεσα, χωρίς διαγωνισμό, τον ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΡΟΛΟ του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ που εξ ορισμού υπηρετεί «εθνικό» συμφέρον. Για λόγους «εθνικού», ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ θεατών, παιδιών, μαθητών της δραματικής σχολής, όλων… για το καλό του θεάτρου και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Απεφάσισε επίσης την διατήρηση του στη θέση του μέχρις εσχάτων… αφού συνέχιζε να υφίσταται το αυτό ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Αφού πρώτα είχε προβεί σε «ποιοτική αξιολόγηση των πληροφοριών και δεδομένων» κατά άρθρο 19παρ.3 ν. 4622/ 2019 , ήτοι τον ρώτησε «το έκανες παιδάκι μου» και όταν αυτός της είπε « όχι, εχε μου εμπιστοσύνη» ΑΜΕΣΩΣ εξαπατήθηκε…

Αλλα 24 ώρες πριν τη σύλληψη προέβη σε νέα «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των πληροφοριών και δεδομένων» και άλλαξε γνώμη « εν μια νυκτί» και αποφάσισε ότι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ , χωρίς να ξέρει λέξη σπο τη ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.

ΛΟΓΟΔΟΤΩΝΤΑΣ δηλαδή για την αρχική άστοχη ΕΠΙΛΟΓΗ της ,με το να αναλάβει ξαφνικά τον ρόλο του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ της προφυλάκισης. Και η κ. ΜΕΝΔΩΝΗ παραμένει ακόμη Υπουργός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, άνευ ουδεμιας ουσιαστικής λογοδοσίας για ολον αυτό τον «κατηφορικό» καταιγισμό λαθών και ευθυνών.

Υποθέτω για λόγους ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, μετά από ΠΟΙΟΤΙΚΗ αξιολόγηση όλων των πληροφοριών και δεδομένων κατά τους κανονες του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,κατ’ άρθρο 19 παρ. 3 ν. 4622/ 2019.»

* Του Πάνου Λαζαράτου, καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών / matrix24.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This