Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Ελπίζουμε σε ειρηνική συμβίωση με τον κορωνοϊό, καθώς μοιάζει αδύνατο να εκριζωθεί από τον πλανήτη

Το εμβόλιο της Pfizer ενδείκνυται και για ανηλίκους άνω 16 ετών

Το γεγονός ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού «πρωταγωνιστούν» στις ζωές μας λόγω της πανδημίας, δεν αποτελεί «δικαιολογία» για να παραμελούνται όλα τα υπόλοιπα (εμβόλια), τόνισε στο πλαίσιο της αποψινής ενημέρωσης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

«Το κύριο ερώτημα είναι το τι θα γίνει στο μέλλον. Εκατό ειδικοί, εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους και αυτό που ήταν ξεκάθαρο ήταν ότι η εκρίζωση του κορωνοϊού από τον πλανήτη είναι ανέφικτη. Όμως μπορεί ο κορωνοϊός μπορεί να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας, χωρίς να μας απειλεί. Μπορεί να γίνει με τη φυσική νόσηση και με τον εμβολιασμό. Ας ελπίσουμε να γίνει ο κορωνοϊός ενδημικός», κατέληξε η κ. Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας πως τα υπόλοιπα εμβόλια πρέπει να γίνονται 14 μέρες πριν ή μετά από αυτό του κορωνοϊού.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως «το εμβόλιο της Pfizer ενδείκνυται και για τα παιδιά, τους εφήβους άνω 16 ετών. Έτσι στις περιπτώσεις που έχουν αυξημένο κίνδυνο, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο».

Ελάχιστα τα δεδομένα για τις μικρότερες ηλικίες

Σε ότι αφορά στα παιδιά που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε: «Για τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα, αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες κάτω των 16 ετών, ναι μεν γίνονται μελέτες από όλες τις εταιρείες, αλλά ο χρόνος που θα μπει στα παιδιά δεν είναι στο άμεσο μέλλον. Και θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση για να εφαρμοσθεί στην παιδική ηλικία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ