Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Κούγιας για Λιγνάδη: «Αν είναι αλήθεια αυτά που είπε, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω» (video)

«Ο πελάτης μου είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση»

Αναβολή της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη για την Πέμπτη ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση στο Mega.

Ο γνωστός δικηγόρος είπε ότι μίλησε με τον πελάτη του και έχει πλέον στοιχεία για τους καταγγέλλοντες και τη μάρτυρα «κλειδί» όπως χαρακτηρίζεται, την οποία περιέγραψε ως «αναξιόπιστη». Για τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι «πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης. Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα».

Εμφανίζοντας και την υπερασπιστική γραμμή την οποία πιθανώς θα ακολουθήσει, ο κ.Κούγιας είπε ότι ο πελάτης του είναι «θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Λιγνάδης, επειδή ήταν επιλογή της Μενδώνη… Η υπουργός Πολιτισμού προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατήργησε το τεκμήριο αθωότητας».

Και πρόσθεσε ότι στόχος όλης αυτής της υπόθεσης είναι η Λίνα Μενδώνη: «Ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο πελάτης μου, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω».

Ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης και σχολίασε ότι θα  γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αναφερόμενος στην ανακρίτρια της υπόθεσης, ευχήθηκε «να μπορέσει να αντέξει το βάρος. Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν άνθρωπο μόνο για πολιτικά παιχνίδια και εντυπώσεις».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ