Σάββατο 19/6/2021

Θεσσαλονίκη-Διαμαρτυρία υγειονομικών: Κρέμασαν τις μάσκες τους διεκδικώντας καλύτερο ΕΣΥ

Με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, διεκδικώντας ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση των εκτάκτων αλλά και αυξήσεις στους μισθούς τους.

Τι ζητούν οι υγειονομικοί

  • προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ
  • άμεση επανέναρξη λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρών και των χειρουργείων
  • εξασφάλιση δωρεάν μαζικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό
  • επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • ορισμό της COVID ως επαγγελματικής ασθένειας
  • ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία

Η σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακούς ελιγμούς και εμπαιγμό του λαού τονίζοντας ότι δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο την πανδημία αλλά και τη καθημερινή νοσηρότητα. Σημείωσε ότι έγιναν ελάχιστες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αυτές με συμβάσεις, ότι υπάρχουν 30.0000 κενές θέσεις στο ΕΣΥ, ότι δεν γίνονται πραγματικές επιτάξεις του ιδιωτικού τομέα αλλά ενοικιάζονται ιδιωτικές κλινικές που ακριβοπληρώνονται για να δέχονται μόνο τα μη COVID περιστατικά.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ακολουθεί μια πολιτική που στρέφει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ