Θεσσαλονίκη-Διαμαρτυρία υγειονομικών: Κρέμασαν τις μάσκες τους διεκδικώντας καλύτερο ΕΣΥ

Must Read

Με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, διεκδικώντας ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση των εκτάκτων αλλά και αυξήσεις στους μισθούς τους.

Τι ζητούν οι υγειονομικοί

  • προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ
  • άμεση επανέναρξη λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρών και των χειρουργείων
  • εξασφάλιση δωρεάν μαζικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό
  • επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • ορισμό της COVID ως επαγγελματικής ασθένειας
  • ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία

Η σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακούς ελιγμούς και εμπαιγμό του λαού τονίζοντας ότι δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο την πανδημία αλλά και τη καθημερινή νοσηρότητα. Σημείωσε ότι έγιναν ελάχιστες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αυτές με συμβάσεις, ότι υπάρχουν 30.0000 κενές θέσεις στο ΕΣΥ, ότι δεν γίνονται πραγματικές επιτάξεις του ιδιωτικού τομέα αλλά ενοικιάζονται ιδιωτικές κλινικές που ακριβοπληρώνονται για να δέχονται μόνο τα μη COVID περιστατικά.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ακολουθεί μια πολιτική που στρέφει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This