Διασώστης για την αστροφυσικό: Αν είχε ανοιχτό το GPS της, ίσως την βρίσκαμε ζωντανή

Must Read

Μετά την εύρεση του πτώματος της Αγγλοκύπριας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, στην Ικαρία, ο Κύπριος σύντροφός της ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συμμετείχαν στις έρευνες.

Συγκεκριμένα, έστειλε μήνυμα στον Βαγγέλη Κριαρά, τον διασώστη, που εντόπισε σε χαράδρα περίπου έξι μέτρων την 34χρονη κοπέλα, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλλαν στον εντοπισμό της. Εκείνος με τη σειρά του ανήρτησε τη στιχομυθία σε κοινωνικό δίκτυο.

«Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… Ευχαριστώ!» φέρεται να έγραψε ο Κύπριος σύμφωνα με την ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον διασώστη, η κοπέλα καταπλακώθηκε από βράχο σε μια προσπάθεια να κάνει αναρρίχηση. Όπως έγινε γνωστό, ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε.

Όπως είπε ο ίδιος, η γυναίκα βρέθηκε πεσμένη και χτυπημένη στο πρόσωπο. «Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε». Η ίδια, πάντως, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στο facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

«Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS της, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», ανέφερε ο κ. Κριαράς στις πρώτες του δηλώσεις.  Άλλωστε, από την ημέρα που εξαφανίστηκε μέχρι και τον εντοπισμό της, λίγο μετά τις 5 μ.μ. της Τετάρτης, πέρασαν 72 δραματικές ώρες…

Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σε λίγες ώρες αναμένονται το πόρισμα του ιατροδικαστή από τη νεκροψία- νεκροτομή αλλά και τα αποτελέσματα από το ειδικό κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, που μετέβη στο νησί της Ικαρίας.

Όπως όλα δείχνουν, τα στοιχεία θα επιβεβαιώσουν αυτό που είπαν και οι διασώστες, ότι, δηλαδή, η 35χρονη αστροφυσικός από το Λονδίνο βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθεια της να αναρριχηθεί σε δύσβατο σημείο στο Κεραμέ του Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφο της.

Η περιοχή φυλάσσεται από αστυνομικούς με το πτώμα να παραμένει στο σημείο, ενώ θα μεταφερθεί αργότερα στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει η εξέτασή του. Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα έχοντας κομμάτια από βράχο πάνω της και, όπως φαίνεται, η πτώση στη χαράδρα των είκοσι μέτρων της επέφερε ακαριαίο θάνατο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This