Προσφορά «ζωής» από τον ΕΒΕΠ στην Μητρόπολη Πειραιά

Must Read

Ένα καινούριο και υπερσύγχρονο σχολικό λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσέφερε πρόσφατα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Το σχολικό παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ κ. Βασίλειο Κορκίδη, και τόνισε πως τα παιδιά είναι οι κήρυκες της ζωής και το μέλλον μας.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση «είναι μια εποχή που χρειάζεται να υπάρχουν και πρότυπα, διότι σήμερα δεν υπάρχουν πρότυπα. Σπανίζουν. Και χρειαζόμαστε πρότυπα» και συμπλήρωσε.  «Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα πραγματικά Ουρανίας ευφροσύνης και απολύτου χαράς, διότι η προσπάθεια τριάντα χρόνων της λειτουργίας του ιδρύματος, σήμερα καταστέφεται από την σπουδαία, την υπέροχη, τη μοναδική δωρεά σας που αποτελεί κυρίως ένα αληθή έπαινο. Ο ύψιστος θεσμός του ‘’επιχειρείν’’ της πόλης μας, έρχεται να αναγνωρίσει και να τιμήσει μια ηρωική προσπάθεια των ανθρώπων της Εκκλησίας για την μεταλαμπάδευση των ζωπύρων του Γένους στην διάδοχη γενεά, στις πιο σπουδαίες και υπέροχες Ορθρινές δροσοσταλίδες της ζωής που είναι τα παιδιά μας».

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι αυτή η δωρεά θα πιάσει τόπο, όχι μόνο γιατί είναι μια σπουδαία συμβολή στο έργο του ιδρύματος, αλλά κυρίως έχει έναν βαθύτατο, συμβολικό χαρακτήρα, την αναγνώριση της προσφοράς της Εκκλησίας, μέσα σε μια εποχή που όλα γκρεμίζονται, αμφισβητούνται ή διαβάλλονται.

Ο κ. Κορκίδης με τη σειρά του επεσήμανε ότι «πολλοί επιχειρηματίες δίνουν προτεραιότητα στην κοινωνία γιατί για να υπάρχει επιχειρηματικότητα πρέπει να υπάρχει κοινωνία», ενώ έκανε ειδική αναφορά στους συντελεστές αυτής της δωρεάς και πιο συγκεκριμένα στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και τον κ. Νίκο Μανεσιώτης, στον Σύλλογο Βιομηχάνων Αθηνών Πειραιώς και τον κ. Δημήτρη Μαθιό,  στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων και τον κ. Νίκο Μαυρίκο, στον Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων και στον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά και τον κ. Παρασκευόπουλο. (Ανθή)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This