Άνοιγμα στις 8 Μαρτίου ζητούν οι έμποροι: «Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και όχι των ειδικών»

«Η αγορά να επαναλειτουργήσει με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μοντέλο, που δεν θα διακινδυνεύσει την δημόσια υγεία»

Must Read

Η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown για μια εβδομάδα (και βλέπουμε) προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα στον εμπορικό κόσμο, ο οποίος φτάνει σε οριακό σημείο με τα μπρος πίσω και άνοιξε κλείσε της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης, εξέφρασε ακριβώς αυτό σε δήλωσή του, με την οποία αναφέρει πως αυτή πρέπει να είναι η τελευταία αναβολή και την Δευτέρα 8 Μαρτίου η αγορά να επαναλειτουργήσει με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μοντέλο, «αποφεύγοντας τις εικόνες συνωστισμού που ζήσαμε έξω από πέντε αλυσίδες».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο Πάσχα, θέλοντας να δώσει έμφαση στην κατάσταση της αγοράς: «Το Πάσχα πλησιάζει και αν δεν θέλουμε να σταυρώσουμε τον ισχυρότερο κλάδο της πραγματικής οικονομίας, θα πρέπει από τώρα και προφανώς ολόκληρο τον Απρίλιο, να δουλέψουμε αδιάληπτα. Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και όχι των εμπειρογνωμόνων».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΕΣΑ:

«Οι έμποροι ψυχολογικά και οικονομικά εξαντλημένοι από το συνεχές άνοιξε – κλείσε, συνεχίζουν να πληρώνουν την ανεξέλεγκτη κινητικότητα που γεμίζει τους δρόμους και προκαλεί η ανοχή και χαλαρότητα προς κάθε κατεύθυνση. Οι επιβαρυμένοι υγειονομικοί δείκτες μας εγκλωβίζουν δυστυχώς σε μια ακόμη εβδομάδα με κατεβασμένα ρολά για τα καταστήματα και επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ επιβάρυνση για τους Έλληνες φορολογουμένους.

Αυτή όμως πρέπει να είναι η τελευταία αναβολή και την Δευτέρα 8/3 η αγορά να επαναλειτουργήσει με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μοντέλο, που δεν θα διακινδυνεύσει την δημόσια υγεία και θα επιτρέπει στους καταναλωτές να επισκέπτονται όλα τα καταστήματα, αποφεύγοντας τις εικόνες συνωστισμού που ζήσαμε έξω από πέντε αλυσίδες. Και βέβαια η πολιτεία θα αναλάβει σοβαρά να επιτηρήσει την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

Το Πάσχα πλησιάζει και αν δεν θέλουμε να σταυρώσουμε τον ισχυρότερο κλάδο της πραγματικής οικονομίας, θα πρέπει από τώρα και προφανώς ολόκληρο τον Απρίλιο, να δουλέψουμε αδιάληπτα. Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και όχι των εμπειρογνωμόνων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This