Θεόδωρος Σκυλακάκης: «Είναι πιθανόν να ανοίξει η αγορά στις 16 Μαρτίου» (video)

Must Read

Στο άνοιγμα της αγοράς και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έκανε αναφορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, σήμερα το πρωί, το λιανεμπόριο ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου. Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είχε κάνει τις ίδιες εκτιμήσεις, σημειώνοντας πως η αγορά θα μπορέσει να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου και ότι το φετινό Πάσχα δε θα έχει καμία σχέση με το περσινό.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, είπε πως «το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και με αυτό θα πορευτούμε». Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως δε θα χρειαστεί να τεντωθεί άλλο το σκοινί της οικονομίας με πρόσθετες παρατάσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε πως το κομμάτι εκείνο της αγοράς που είναι ανοικτό δείχνει καλά νούμερα και η εικόνα των εσόδων είναι καλύτερη από εκείνη του Ιανουαρίου. «Συνεπώς υπάρχει μια πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας αρκετά δυναμική», συμπέρανε.

Ενοίκια και αποδείξεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα ενοίκια. «Θέλω να πιστεύω ότι οι επόμενες μήνες θα είναι μήνες εξομάλυνσης και θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα στήριξης πέρα αυτών που έχουν εξαγγελθεί. Υπάρχει σχέδιο αλλά δεν είναι ειλημμένη απόφαση», δήλωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις αποδείξεις λέγοντας πως ετοιμάζεται ένα καινούριο εργαλείο της ΑΑΔΕ, με το οποίο θα μπορεί κανείς να σκανάρει μια απόδειξη και να πηγαίνει αυτόματα στην εφορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This