Οι πρώτες νύχτες του Δημήτρη Λιγνάδη στο κελί 33 – Δεν βρίσκει μάρτυρες υπεράσπισης

Το σχόλιό του για τις φυλακές και οι φίλοι που του γύρισαν την πλάτη

Must Read

Σε κελί Covid των Φυλακών Τριπόλεως θα μείνει για τις επόμενες επτά ημέρες μετά την προφυλάκισή του ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος άφησε άφωνο το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις για τον αρρωστημένο βίο του.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής την πόρτα των Φυλακών της Τρίπολης, κάνοντας αρχικά το τεστ κατά του κορωνοϊού, στο οποίο βγήκε αρνητικός. Στη συνέχεια, όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο των φυλακών για τους νέους κρατουμένους, μεταφέρθηκε σε κελί καραντίνας, ή αλλιώς κελί Covid, μαζί με άλλους τρεις κρατουμένους του σωφρονιστικού καταστήματος. Στον συγκεκριμένο χώρο θα παραμένει για διάστημα επτά ημερών και αμέσως μετά θα μεταφερθεί σε θάλαμο με 20 έως 25 άτομα.

Το σχόλιο για τις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις πρώτες ώρες του μέσα στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν λιγομίλητος, μονολεκτικός στις απαντήσεις του και έδειχνε να είναι χαμένος στις σκέψεις του. Στη συνάντηση που είχε, ωστόσο, με τον διευθυντή των φυλακών δεν έκρυψε την ανακούφισή του για την κατάσταση που βρήκε. «Περίμενα να βρω μια πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, βλέπω ότι οι εγκαταστάσεις σας είναι σε καλή κατάσταση» φέρεται ότι είπε ο γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος δεν ζήτησε να μεταφερθεί σε κελί μόνος του, όταν θα τελειώσει η περίοδος της υποχρεωτικής καραντίνας. Και αυτό γιατί νιώθει ασφαλής μέσα στη φυλακή, όπως είπε. Φέρεται, επίσης, ότι έκανε αρκετά τηλέφωνα με τηλεκάρτα. Ενα από αυτά ήταν στον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέφερε για τη συνομιλία που είχαν: «Μιλήσαμε μόλις τελείωσαν οι διαδικασίες μεταγωγής του στις Φυλακές Τριπόλεως, στις 6 το απόγευμα. Ηταν απόλυτα ήρεμος, δεν μιλούσε για την υπόθεση καθόλου. Ηθελα να τον ρωτήσω αν είχε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του και εκεί όταν πήγε. Μου απάντησε ότι ήταν όλα καλά, ότι ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά όλων».

Στην ερώτηση εάν ο Δημήτρης Λιγνάδης θα είναι μόνος του στο κελί, ο ποινικολόγος απάντησε ότι αυτό θα κριθεί από τις δυνατότητες που θα έχει η φυλακή. «Άλλες φορές οι κρατούμενοι στις Φυλακές Τριπόλεως είναι μόνοι τους, άλλες είναι με άλλους. Στη χειρότερη περίπτωση είναι τέσσερις σε ένα κελί. Αυτό θα είναι και το κακό σενάριο της κράτησης» εξήγησε ο κ. Κούγιας, ο οποίος θα επισκεφθεί τον ηθοποιό πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε, για να σχεδιάσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο πλευρό του ο αδερφός του – Οι φίλοι του του γυρνούν την πλάτη

Οπως έγινε γνωστό, το πρώτο επισκεπτήριο που θα δεχτεί στη φυλακή ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή σκηνοθέτης θα είναι από τον αδελφό του, Γιάννη, ο οποίος στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του. Ο αδελφός και η οικογένεια τού στηρίζουν τον Δημήτρη Λιγνάδη ωστόσο ανθρωποι από το στενό του περιβάλλον κρατούν αποστάσεις ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, ο πρωήν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βλέπει τους μάρτυρες στους οποίους βασιζόταν, να εξαφανίζονται, καθώς μέχρι και οι καλύτεροι του φίλοι, πλέον του γυρνούν την πλάτη τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This