Εμπαιγμός των Εβριτών; Δεν θα γίνει αύξηση χωρητικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά θα γίνει στο όμορο ΠΡΟΚΕΚΑ!

Μιλάμε δηλαδή για αύξηση… από την πίσω πόρτα;

Must Read

Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση χωρητικότητας στο αναβαθμισμένο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου, όπως αποφάσισαν τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας. Μέχρι εδώ καλά.

Όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύξηση χωρητικότητας θα υπάρξει στο όμορο (ακριβώς δίπλα δηλαδή) προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ), κατά 240 θέσεις (σήμερα οι θέσεις είναι 370), για την κράτηση παράτυπων μεταναστών!

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην απόφαση των Υπουργείων:

«Δεν γίνεται καμία αύξηση χωρητικότητας στο ΚΥΤ.

• Δημιουργία χώρου διαμονής 20 θέσεων, για λόγους καραντίνας.

• Αύξηση χωρητικότητας στο ΠΡΟΚΕΚΑ κατά 240 θέσεις, πλήρως κλειστού τύπου, για την κράτηση παράτυπων μεταναστών, ώστε να μην κρατούνται στα τμήματα συνοριακής φύλαξης του νομού

• Αναβάθμιση εγκαταστάσεων και δημιουργία χώρων που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως κτίρια διοίκησης και ως κοινόχρηστοι χώροι.

• Δημιουργία μονάδος επεξεργασίας  λυμάτων (βιολογικός καθορισμός)

• Δημιουργία μονάδος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με σκοπό την αποσυμφόρηση των τοπικών μονάδων υγείας.

  • Ουσιαστική αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας.

• Ενίσχυση περίφραξης με τοίχο 3 μέτρων.

• Εκπόνηση νέας Μελέτης για τον απαιτούμενο χώρο των υπό αναβάθμιση υποδομών».

Αυτή την στιγμή η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου είναι 330 άτομα και του ΠΡΟΚΕΚΑ, όπως προαναφέραμε 370 άτομα, δηλαδή συνολικά 700. Με την αύξηση της χωρητικότητας του τελευταίου κατά 240 άτομα, θα φτάσουμε συνολικά στα 940 άτομα.

Μιλάμε δηλαδή για αύξηση… από την πίσω πόρτα;

Το Evros-news.gr θέτει εύλογα ερωτήματα (με σπόντες για τον Νότη Μηταράκη):

  1. Επειδή ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης του ΠΡΟΚΕΚΑ που έχει κλείσει εδώ και μήνες και πραγματοποιούνται, αυτές προέβλεπαν να μειωθεί η χωρητικότητα του από τα 370 άτομα στα 240, ώστε να υπάρχει καλύτερη διαχείριση χώρων και κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων. Αυτό εννοεί το υπουργείο Μηταράκη; Σε μια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει ζήτημα.
  2. Αν όμως από την… πίσω πόρτα και μέσω του ΠΡΟΚΕΚΑ, άσχετα αν μιλάμε για κλειστή δομή, αυξάνεται στα 950 άτομα η συνολική χωρητικότητα της δομής από τα 700 που είναι σήμερα, τότε ανοίγει μια «κερκόπορτα» που είναι άγνωστο που θα οδηγήσει.
  3. Μαθαίνουμε ότι η απάντηση που δόθηκε σε μια πρώτη ερώτηση για διευκρινίσεις, ήταν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και όλοι θα φιλοξενούνται μέσα στα όρια της υπάρχουσας δομής και ότι ο όρος αυτός μπήκε προκειμένου ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ τα χρήματα που θα δοθούν από την Ε.Ε.
  4. Η συγκεκριμένη παράγραφος χρησιμοποιήθηκε για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χίο και ξεσηκωθούν και εκεί μετά την δικαίωση του αγώνα των Εβριτών;
  5. Ότι και αν ισχύει και συμβαίνει, πρέπει να ξεκαθαριστεί στους Εβρίτες, γιατί κανένας δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους, επειδή δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα του και ότι τον «άδειασε» ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This