Ηλικιωμένη με βαριά αναπηρία έχασε τη σύνταξη εξαιτίας λάθους του γιατρού (video)

Must Read

Το λάθος ενός ειδικευόμενου γιατρού το 2016, έμελλε να αποτελέσει την αρχή του «Γολγοθά» που αντιμετωπίζουν από τον Φεβρουάριο του 2018, η 69χρονη Σόνια Παραστατίδου και η εγγονή της Σόνια Παπαλαζαρίδου.

Η 69χρονη ζει σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη που της παραχωρήθηκε από τις εγγονές της, ενώ τα τελευταία εννιά χρόνια ζούσε με το ποσό των 313 ευρώ τον μήνα που της εξασφάλιζε η σύνταξη βαριάς αναπηρίας της πρόνοιας.

Η κ. Παραστατίδου είναι καρδιοπαθής και πάσχει από διαβήτη τύπου 2. Κάθε δύο χρόνια περνούσε από επιτροπή, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξη αναπηρίας.

Όμως, τον Φεβρουάριο του ’18, ο εισηγητικός της φάκελος έπρεπε να κατατεθεί ηλεκτρονικά, διότι άλλαξε το σύστημα. Όπως περιγράφει στο Grtimes η εγγονή της κ. Παραστατίδου, «τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς μας. Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει η γιαγιά μου, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξη, είναι πολύ ακριβές. Έκλεισα τα προαπαιτούμενα ραντεβού, περιμέναμε ένα δίμηνο για να κάνει τις εξετάσεις και τελικά, τον Ιανουάριο του ’19 προσπαθήσαμε να καταθέσουμε τον εισηγητικό φάκελο ηλεκτρονικά. Όμως, οι γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου δεν γνώριζαν τη διαδικασία. Αναγκάστηκα λοιπόν να πληρώσω 80 ευρώ σε ιδιώτη, προκειμένου να επισπεύσουμε τη διαδικασία».

Έβαλε λάθος κωδικό στο σύστημα

Στις 30 Ιουλίου, ο φάκελος της κ. Παραστατίδου πέρασε από επιτροπή. Όμως, μόλις προχθές η εγγονή της ενημερώθηκε ότι η σύνταξή της μεταβάλλεται! «Της δίνουν 35% αναπηρία για την καρδιά και μόλις 10% για το ζάχαρο κι αυτό γιατί στο σύστημα φαίνεται ως μη ινσουλινοεξαρτώμενη!», περιγράφει αγανακτισμένη η εγγονή της ηλικιωμένης.

Ο λόγος για τον οποίο η 69χρονη κινδυνεύει να χάσει τη σύνταξή της; Η ινσουλινοεξαρτώμενη ηλικιωμένη εμφανίζεται στο σύστημα ως μη ινσουλινοεξαρτώμενη, διότι ένας ειδικευόμενος γιατρός το 2016, συμπλήρωσε λάθος τον κωδικό που περάστηκε στο σύστημα! «Καλούμαστε να πληρώσουμε το λάθος του γιατρού. Η γιαγιά μου είναι άρρωστη και συντηρείται από εμάς. Εγώ είμαι άνεργη, δεν έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να τη συντηρούμε», τονίζει η κ. Παπαλαζαρίδου.

Όσο για το τι μπορούν να κάνουν οι δύο γυναίκες από εδώ και πέρα, η κ. Παπαλαζαρίδου περιγράφει ότι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 50 ευρώ για να υποβάλλουν ένσταση στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). «Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο χρόνο προκειμένου να τις αναγνωρίσουν τα σωστά ποσοστά αναπηρίας. Όμως, η ίδια έχει σταματήσει να λαμβάνει τη σύνταξη από τον Φεβρουάριο του 2018. Πως θα ζήσει αυτή η γυναίκα όλο αυτό το διάστημα; Σκεφτείτε ότι χρωστάμε τα φάρμακά της στα φαρμακεία όπου δόξα τω Θεώ, ο άνθρωπος δείχνει κατανόηση».

ΠΗΓΗ: grtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This