Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Σαρηγιάννης: «Μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο με click away στις 16 Μαρτίου» – Τι θα γίνει με τα σχολεία (video)

«Παρατηρείται μείωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων»

«Τις επόμενες ημέρες θα δούμε να κορυφώνεται πανελλαδικά η κατάσταση. Στην Αττική τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες. Είμαστε στις πιο ψηλές τιμές που μπορούμε να δούμε. Δεν θα πάμε σε 3.000-4.000 κρούσματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο OPEN, μεταξύ άλλων είπε ότι θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, με τη μέθοδο του click away, και να ανοίξει στις 16 Μαρτίου. «Έχω διαβάσει ότι ένας στόχος για ασφαλές άνοιγμα είναι τα 800 κρούσματα πανελλαδικά. Ο στόχος μπορεί να είναι να είμαστε σε μια πιο ασφαλή πτωτική πορεία» υπογράμμισε.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων

Εν αντιθέσει με το λιανεμπόριο, ο κ. Σαρηγιάννης δεν κρίνει ως εφικτό το άνοιγμα των σχολείων. Βλέπει, πάντως, επιβράδυνση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων.

Θεωρεί απίθανο να επαναλειτουργήσουν στις 16 Μαρτίου τα σχολεία. Όπως εξήγησε, δεν γίνεται να ανοιχθούν τώρα, επειδή οι τιμές των κρουσμάτων είναι ακόμη υψηλές και τα σχολεία αποτελούν πολλαπλασιαστή της διασποράς στην κοινότητα. «Αν τα ανοίξεις, είναι σαν του δίνεις ώθηση προς τα πάνω. Τα σχολεία, σταδιακά, μπορούν να ανοίξουν από την 1η Απρίλη και μετά. Αυτό, ναι, είναι ένα εφικτό σενάριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ