Σεισμός στην Ελασσόνα: Οικονομική ενίσχυση για τους σεισμόπληκτους – Τι περιλαμβάνει

Must Read

Χορηγείται οικονομική ενίσχυση στους δημότες που έχουν πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου. O Δήμος Ελασσόνας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων, χρηματικής βοήθειας, ώστε για να μπορέσουν οι σεισμόπληκτοι να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Τι περιλαμβάνει η οικονομική ενίσχυση

Α. Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού 600 € σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του

Β. Την εφάπαξ χορήγηση επιπλέον 600 € σε πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία των οποίων έχει πληγεί η κύρια κατοικία

Γ. Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών στην κύρια κατοικία των πληγέντων ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους

Πού πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτησή τους

Οι πληγέντες δημότες πρέπει να υποβάλλουν το ειδικό έντυπο- αίτηση που παραλαμβάνουν από το Δημαρχείο προσκομίζοντας και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση προς συμπλήρωση (διατίθεται στο Δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr )

2. Υπεύθυνη Δήλωση προς υπογραφή (διατίθεται στο Δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr )

3. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους για την επιβεβαίωση κύριας ιδιόκτητης μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας

Τελευταία υποβληθείσα Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), για τους ιδιοκτήτες , ηλεκτρονικό ενοικιαστήριο για τους ενοικιαστές, Ε2 του ιδιοκτήτη για τους ενοίκους παραχωρημένης κατοικίας.

• Στην περίπτωση πολλών δικαιούχων, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος την αίτηση και να λάβει την οικονομική ενίσχυση (χορηγείται η υπεύθυνη δήλωση με την αίτηση)

• Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος

Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας

ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου

• Για τους πολύτεκνους επιπλέον Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

• Για ΑΜΕΑ επιπλέον Απόφαση έγκρισης ή Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον Δήμο Ελασσόνας κατόπιν ραντεβού (για αποφυγή συνωστισμού) στα τηλέφωνα: 2493350245, 2493350219 και 2493350251 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως τις 3-4-2021. Εναλλακτικά οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This