«Βόμβα» κορωνοϊού στα δικαστήρια του Πειραιά! Δεν έκαναν rapid test σε αλλοδαπό κρατούμενο γιατί δεν έχει ΑΜΚΑ!

Οι δικαστές ζητούσαν να γίνει τεστ αλλά ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε… - Ο κρατούμενος παρουσίασε συμπτώματα

Must Read

Δεν έκαναν rapid test σε αλλοδαπό κρατούμενο στα δικαστήρια του Πειραιά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία δικαστών, δικηγόρων και συγκατηγορούμενων του. Πρόκειται για Ιρακινό κατηγορούμενο σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με συνολικά εννέα κατηγορούμενους σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Η πρόεδρος του ΜΟΔ είχε ζητήσει να γίνει rapid test για τον κορωνοϊό σε όλους τους διαδίκους, καθώς ένας από τους εννέα κατηγορούμενους που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε τεθεί σε καραντίνα λόγω αλλεπάλληλων κρουσμάτων στην πτέρυγα όπου κρατείται.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας παρέπεμπε τους διαδίκους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού σε ημερομηνία που θα επέλεγε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και όχι οι διάδικοι. Δώρο άδωρον, καθώς έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και όχι κατόπιν εορτής μετά τη δίκη…

Το πρόβλημα επιλύθηκε, καθώς για καλή τύχη των διαδίκων την ημέρα της δίκης, συμπτωματικά, υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα δικαστήρια του Πειραιά για rapid test σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους μετά τα επτά κρούσματα σε εργαζομένους (Σ.Σ. ένας από τους οποίους, 58χρονος δικαστικός υπάλληλος πατέρας τριών παιδιών, πέθανε από κορωνοϊό).

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε rapid test σε όλους τους κατηγορούμενους και διαδίκους, πλην ενός Ιρακινού κατηγορούμενου ο οποίος δεν διαθέτει ΑΜΚΑ αν και έχει λάβει πολιτικό άσυλο στην χώρα. Όταν βγήκαν αρνητικά όλα τα τεστ, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στη δικαστική αίθουσα με όσα μέτρα μπορούν να τηρηθούν. Δηλαδή τοποθετήθηκαν πλέξιγκλας στα έδρανα των δικαστών και των δικηγόρων, ενώ οι κατηγορούμενοι κάθισαν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο.

Όμως, μετά από δύο συνεδριάσεις που ακολούθησαν, ο Ιρακινός που δεν είχε υποβληθεί σε τεστ, παρουσίασε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό και δεν παρουσιάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία χθες, Πέμπτη, με αποτέλεσμα να σημάνει εκ νέου συναγερμός στα δικαστήρια του Πειραιά.

Αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία

Και πάλι δικαστές και διάδικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα γραφειοκρατικά εμπόδια του ΕΟΔΥ. Θα πρέπει να πάνε για rapid test στο Ναυτικό Νοσοκομείο, τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακριά, και σε ημέρα που θα επιλέξει ο ΕΟΔΥ και όχι οι ίδιοι, δηλαδή πριν μπουν στη δικαστική αίθουσα… Μπροστά στο νέο αδιέξοδο, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη δίκη για τις 19 Μαρτίου, δηλαδή μετά από 15 ημέρες από την προηγούμενη δικάσιμο, προκειμένου να γνωρίζουν εμπειρικά, δίχως τεστ, αν κάποιος κατηγορούμενος ή διάδικος έχει προσβληθεί από τον ιό…

Προσωρινό ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς για να εμβολιαστούν…

Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί ως προς τους αλλοδαπούς που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, αναμένεται να επιλύσει η κυβέρνηση με καθυστέρηση ενός χρόνου από την εμφάνιση της πανδημίας! Ειδικότερα, προωθείται τροπολογία στη Βουλή για την χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ σε όσους δεν δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού, προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This