Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Έπαθε οξεία νεφρική ανεπάρκεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Του έκαναν ανάνηψη

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο απεργός πείνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ότι οι γιατροί προχώρησαν σε ανάνηψη: «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης της, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας»

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας»

«Προσπάθησα να του εξηγήσω» λέει ο γιατρός του

Ο γιατρός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρής Σκούκος μιλώντας στο Ράδιο Μέρα, ανέφερε ότι δεν του δόθηκε άδεια να τον επισκεφτεί. Όπως αναφέρει μάλιτσα, ο απεργός πείνας αρνείται να του τοποθετήσουν ορό:

«Παρά τις εκκλήσεις μας μέσω των δικηγόρων, δεν μας δόθηκε άδεια να τον δούμε. Σήμερα το πρωί, με ενημέρωσαν από το νοσοκομείο ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει πέσει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της ταλαιπωρίας του οργανισμού του από την απεργία πείνας και δίψας. Μου είπαν ότι θέλουν να του τοποθετήσουν ορό για ενυδάτωση, όμως εκείνος αρνείται. Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του και προσπάθησα να του εξηγήσω κι εγώ την κατάσταση που έχει περιέλθει και ότι κινδυνεύει από μια μη αντιστρεπτή βλάβη», δήλωσε ο κ. Σκούκος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ