Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Το κράτος θα πληρώνει 34 ευρώ ημερησίως για κάθε non-covid ασθενή που θα μεταφέρεται σε ιδιωτικές κλινικές

«Στόχος δεν είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά η επί πληρωμή χρησιμοποίηση των κλινών τους»!

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της «Λυσίμαχος Σαραφιανός Γενική Κλινική», Γρηγόρη Σαραφιανό, ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, με έγγραφό του ζήτησε από τους ιδιοκτήτες όλων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων της επικράτειας να αποστείλουν τη διαθεσιμότητα των κλινικών τους σε ΜΕΘ, απλές κλίνες κ.α.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο GRTimes ο κ.Σαραφιανός, στόχος δεν είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά η επί πληρωμή χρησιμοποίηση των κλινών τους για non-covid ασθενείς σε περίπτωση ανάγκης.

Ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να συμπληρώσουν μία φόρμα την οποία έπρεπε να αποστείλουν στο Υπουργείο ως το βράδυ της Παρασκευής, όπου θα έπρεπε να καταγράφεται το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, το σύνολο των καλυμμένων κλινών ΜΕΘ, το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ΜΑΦ, τον αριθμό των απλών νοσηλευτικών κλινών, αλλά και τον συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων μέχρι και την Παρασκευή.

Ο κ. Σαραφιανός περιγράφει το πως έχει η κατάσταση: «Επίσης, μας ρώτησαν πόσες απλές κλίνες αλλά και κλίνες ΜΕΘ είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε για non-covid περιστατικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αδειάσει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ώστε να μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid περιστατικών. Ωστόσο δεν πρόκειται για επίταξη. Θα μας πληρώνουν κανονικά. Το κράτος, μέσω του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να μας δίνει το ποσό των 34 ευρώ ημερησίως για κάθε ασθενή που θα μεταφερθεί σε εμάς. Με τέτοια έκρηξη κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο ότι θα στραφούν και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ωστόσο δεν θα μας επιτάξουν. Θα πληρωνόμαστε κανονικότατα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνει η κλινική κανονικά και το προσωπικό της. Θα δεχόμαστε αμιγώς non-covid περιστατικά, χωρίς να χρειαστεί ουσιαστικά ο πολίτης να πληρώσει».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ