Αστυνομικά μπλόκα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι την λήξη του lockdown

Θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι κάθε μέρα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι την λήξη του νέου lockdown.

Must Read

Στην κορύφωση τους βρίσκονται από τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου τα μέτρα της Αστυνομίας παντού στην Αττική και σε όλες τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» σε ότι αφορά την εικόνα της επιδημίας, για τον έλεγχο της εφαρμογής των νέων περιορισμών του lockdown.

Ειδικά στην Αττική, από τις 19.30 σήμερα, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων που αρχίζει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, έχουν στηθεί μπλόκα σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας και περιφερειακά, με αυστηρές εντολές οι αστυνομικοί να προχωρούν σε καθολικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα, σταματώντας όλα όσα κινούνται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμη η μετακίνηση.

Aστυνομικοί σταματούν όλα τα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία, (Σύνταγμα, Χίλτον, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κηφισίας κλ.π.) και ελέγχουν αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τα μπλόκα θα είναι όλες τις ώρες μέχρι το πρωί σε διάφορους κόμβους της πρωτεύουσας και σε μεγάλους οδικούς άξονες και το ίδιο θα ισχύσει αύριο και κάθε μέρα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι την λήξη του νέου lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, που από το πρωί της Πέμπτης είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εκτιναχτεί, αφού το προηγούμενο διάστημα ανέρχονταν κατά μέσο όρο κάτω από 65.000 την ημέρα, ενώ την Πέμπτη και Παρασκευή αυξήθηκαν σε 72.733 και 75.085 αντίστοιχα.

Με βάση αυτές τις εντολές που έχει δώσει η αστυνομία, το βάρος των ελέγχων πέφτει κυρίως τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του Αρχηγείου τις ώρες αυτές και ειδικά το Σαββατοκύριακο είναι εύκολο πλέον να ελέγχονται όλα τα αυτοκίνητα, καθώς η κίνηση είναι πολύ μικρή και δεν δημιουργείται πρόβλημα να κοπεί εντελώς η κυκλοφορία, γι’ αυτό και οι παραβάτες έχουν μικρές πιθανότητες να γλιτώσουν.

Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας το βάρος των ελέγχων πέφτει στις αλλαγές που ισχύουν με την εφαρμογή του νέου σκληρού lockdown, δηλαδή στις κατηγορίες 2 και 3 που αφορούν στις μετακινήσεις για αγορές ή άλλες υποχρεώσεις (μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κλ.π.) εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, καθώς και στην κατηγορία 6 που αφορά σε σωματική άσκηση χωρίς όριο με τα πόδια ή ποδήλατο, αλλά απαγόρευση μετακίνησης σε κάποιο προορισμό για τον σκοπό αυτό με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Σχετικά με την κατηγορία 4, (βοήθεια σε άτομο), οι αστυνομικοί έχουν εντολές να ζητούν βεβαιώσεις από τους ελεγχόμενους (ιατρικό πιστοποιητικό, εισιτήρια σε περίπτωση μετάβασης σε σταθμό ή αεροδρόμιο, ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This