Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Πάτρα: Αποφυλακίζουν κρατούμενους θετικούς στον κορωνοϊό!

Έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο προκαλεί η είδηση για την  αποφυλάκιση κρατουμένων από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού, στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα είναι δεκάδες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», παρά την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην κλειστή δομή, άτομα που είναι θετικά και βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας αποφυλακίζονται. Στις 3 και 5 Μαρτίου, τουλάχιστον 2 έγκλειστοι έλαβαν αποφυλακιστήρια. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η απόλυση έγινε στις 7 το απόγευμα, οπότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο αποφυλακισθείς παρέμεινε στον εξωτερικό χώρο των φυλακών για αρκετή ώρα, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα εύρεσης μεταφορικού μέσου για να μεταβεί στο σπίτι του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρωτόκολλο ενεργειών προβλέπει την μετάβαση τους στο τόπο κατοικίας που έχει δηλωθεί κατά την αποφυλάκιση μετέφεραν πηγές στην εφημερίδα.

«Δεν μπορεί να αρνηθεί η φυλακή να δώσει αποφυλακιστήριο, είναι παράνομη κατακράτηση κρατουμένου, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Υπήρξαν δυο αποφυλακιστήρια με την έγγραφη υπογραφή, ότι θα βρίσκονται σε καραντίνα σε συγκεκριμένο τόπο. Ο ένας εκ των δύο παρελήφθη από συγγενικά του πρόσωπα» ήταν η επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Προστασίας.

Όπως επισημάνθηκε, όταν οι αποφυλακίσεις αφορούν κρούσματα κορωνοϊού, γίνονται αυστηρές συστάσεις στα συγκεκριμένα άτομα, βάσει των οποίων αφού δηλώσουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας, υποχρεούνται να θέσουν εαυτούς σε κατ΄οίκον περιορισμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ