Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Γεωργιάδης: «22 ή 29 Μαρτίου ανοίγει το λιανεμπόριο με sms»

Έδειξε ανοιχτά τον χρόνο και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που μεταφέρει εδώ και μέρες το newsbreak.gr.

«Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 22 ή τις 29 Μαρτίου» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Γεωργιάδης, αναφέροντας συγκεκριμένες ημερομηνίες. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως δεν θα ψωνίζουμε με τη μέθοδο του click away, παρά μόνο με το sms που θα επιτρέπει ως και για τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα μαγαζιά, πάντοτε υπό τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Αναφορικά για το άνοιγμα της εστίασης που έχει πληγεί περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο στη χώρα, είπε πως «τα μέσα Απριλίου θεωρούνται ως πιθανή χρονική περίοδος για το άνοιγμα της εστίασης – σε εξωτερικούς χώρους».

Ποιο είναι το σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων

Θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για την ύπαρξη του περιορισμού των 2 χιλιομέτρων και το χρονικό όριο των τριών ωρών, όπως ισχύει σήμερα για τον κωδικό 2, αλλά με προσαρμογή στον νέο αριθμό που ήδη έχει ετοιμαστεί, το 13032.

  • θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα μαζί
  • θα ανοίξουν και τα μεγάλα εμπορικά
  • οι αγορές θα γίνονται με τους πελάτες μέσα στο κατάστημα 
  • ο αριθμός των πελατών θα είναι αναλογικός των τετραγωνικών
  • θα απαιτείται ο νέος κωδικός 13032
  • ο οποίος είναι έτοιμος αλλά δεν θα επιτρέπει την χρήση του για περισσότερες από μία φορά την ημέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ