Πώς θα επιστρέψουν τα λεφτά όσοι πήραν «χρυσές συντάξεις» (video)

Must Read

Αφού έβαλε πλαφόν στις «χρυσές» συντάξεις, οι οποίες έφθαναν έως και 24.000 ευρώ (!), με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε το πρωί στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ότι όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα θα τα επιστρέψουν με κράτηση της τάξεως του 20% μηνιαίως.

«Έπρεπε να μπει επιτέλους πλαφόν για να μην υπάρχουν «χρυσές» συντάξεις. Ήταν ανήθικες και απαράδεκτες» τόνισε χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τις τροπολογίες αναφορικά με τα εργασιακά και τις συντάξεις, που ήρθαν στη Βουλή στο παρά πέντε.

«Πρόκειται για τροπολογίες με επείγοντα χαρακτήρα αλλά για καλούς σκοπούς» είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να δει αύξηση σε «χρυσή» σύνταξη βάσει της σχετικής τροπολογίας. Οι υψηλότερες συντάξεις με τις νέες τροπολογίες θα φτάνουν στα 3.900 ευρώ καθαρά.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, μάλιστα, ότι όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα θα τα επιστρέψουν με κράτηση 20% μηνιαίως. «Η ανταποδοτικότητα και η αναδιανεμητικότητα θα είναι τα κριτήρια για να οριστεί ένα πλαφόν» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι είναι υπέρ του διαλόγου, της διασταύρωσης των ιδεών και των προτάσεων, αλλά είναι αναγκαίο καμιά φορά κάποια πράγματα να έρχονται με επείγοντα τρόπο.

(2019-08-09 08-59) Recording [ANT1] (02) from newsbreak.gr on Vimeo.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This