Ξεπερνούν τα 1.400 τα μη κατοικήσιμα σπίτια στις σεισμοπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας

Στη διάθεση των σεισμοπαθών 12 οικίσκοι και 40 τροχόσπιτα μέχρι στιγμής

Must Read

Τις 1.424 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κατοικίες που έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των κτιρίων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, έως το τέλος της σημερινής ημέρας διεξήχθησαν αυτοψίες σε 3.486 κτίρια, από τα οποία τα 3.106 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.424 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 92 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι, επίσης στον πρωτοβάθμιο έλεγχο, κρίθηκαν οι 36.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο έχουν χαρακτηριστεί τα 55 από τις 103 αυτοψίες, ενώ σε 185 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλοι, κλπ.) τα 164 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση.

Έφθασαν οι πρώτοι 12 οικίσκοι

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «μια ημέρα μετά την επίσκεψή μας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, έφθασαν οι πρώτοι 12 οικίσκοι. Έχει ξεκινήσει η διανομή και εγκατάστασή τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κατάλληλες υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν με ασφάλεια και να είναι λειτουργικοί.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μεταφερθούν στην περιοχή προοδευτικά και άλλοι 28 οικίσκοι, ώστε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι στεγαστικές ανάγκες των πληγέντων. Στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη μεταφερθεί και 40 τροχόσπιτα και, με εντολή του υπουργού, μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν και άλλα 25».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This