Σάββατο 8/5/2021

Βασιλακόπουλος: «Το lockdown δεν έχει αποτέλεσμα – Να ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά σε 2 βδομάδες»

Για τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων και τα μέτρα απαγόρευσης μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Είπαμε να κάνουμε ένα πιο σκληρό lockdown και ζητήσαμε από τον κόσμο να το τηρήσει. Δεν έχει, όμως, την αποτελεσματικότητα που θέλαμε», δήλωσε με νόημα στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ δεν δίστασε να κάνει μια πρόταση για το άνοιγμα της αγοράς, λέγοντας «πολύ σύντομα, σε δύο βδομάδες από τώρα, να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις. Όχι τα μεγάλα μαγαζιά, ούτε τα εμπορικά κέντρα. Στα μικρά μαγαζιά δε μπορεί να υπάρξει συνωστισμός».

Για το πότε θα εκτονωθεί η κατάσταση, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι, ρεαλιστικά, στις αρχές Απριλίου. «Είναι τόσο μεγάλη η διασπορά και τόσο πλημμελής η εφαρμογή των μέτρων, που δε μπορούμε να έχουμε γρήγορη αποκλιμάκωση».

Η αναφορά του στις διαδηλώσεις

Σχετικά με τις διαδηλώσεις, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, εξηγεί πως «δεν ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα. Δε μπορώ να πάω 2 χλμ. από το σπίτι μου, μπορώ όμως να πάω σε διαδήλωση. Αντί να μειώσουμε το πρόβλημα το εντείνουμε κάθε μέρα με μια διαδήλωση».

Τι γίνεται με τον εμβολιασμό

Ένα άλλο πρόβλημα που σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος είναι ότι «υπάρχει ακόμα ποσοστό Ελλήνων που δεν εμβολιάζεται. Το 40% των ανθρώπων άνω των 80 ετών ενώ έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστεί δεν το έχει κάνει».

«Κολλάμε, εάν δεν φοράμε μάσκα»

Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι είναι «περισσότερες οι πιθανότητες να κολλήσουμε στο σπίτι φίλων μας που θα βγάλουμε τη μάσκα παρά σε μαγαζί που και εμείς και ο πωλητής φοράμε μάσκα».

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν αργότερα»

Οκαθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ανέφερε ότι «τα σχολεία είπε ότι πρέπει να ανοίξουν σε δεύτερη φάση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ