Αλέξης Κούγιας, ο νάρκισσος ποινικολόγος: Όλα για τα φώτα της δημοσιότητας!

Αλησμόνητοι ξυλοδαρμοί και... λιποθυμίες on camera

Must Read

Θερμόαιμος, αψύς και θρασύς, νάρκισσος, απρόβλεπτος, εμπρηστικός, αλλά και ακραία απαξιωτικός για τους αντιπάλους του, ακόμη και για όσους απλώς… τολμούν να του ασκήσουν κριτική.

Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί είναι μάλλον υπέρ το δέον επιεικείς για να περιγράψουν τον χαρακτήρα του Αλέξη Κούγια, του γνωστού τοις πάσι ποινικολόγου και τηλεπερσόνας, ο οποίος απασχολεί συστηματικά τη δημόσια σφαίρα της χώρας εδώ και χρόνια, τρέφοντας το υπέρμετρο εγώ του από την αχαλίνωτη δημοσιότητα που ο ίδιος προκαλεί με κάθε τρόπο όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

Ο 70χρονος δικηγόρος εδώ και τέσσερις δεκαετίες πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από τηλεοπτικά και μη επεισόδια, χαρίζοντας άπειρες στιγμές γέλωτα, αλλά και αμηχανίας, καθώς και οργής στους Ελληνες πολίτες, καθώς μοιάζει πάντα να βρίσκεται στο απυρόβλητο και να μην πληρώνει τις συνέπειες των αδιανόητων πράξεών του. Μάλιστα, ο μεγαλοδικηγόρος (που αποτελεί ίσως την πιο καλτ μορφή που έχει περάσει ποτέ από την Ευελπίδων) βρίσκεται εσχάτως ακόμη μία φορά στον αφρό της επικαιρότητας.

Αυτή τη φορά ο υπερφιλόδοξος και «πολυπράγμων» Αλέξης Κούγιας μονοπωλεί τις τελευταίες εβδομάδες τα τηλεοπτικά παράθυρα επ’ αφορμή της υπόθεσης Λιγνάδη. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει τον βίο και την πολιτεία του ποινικολόγου.

Φουλ επίθεση

Η εμπρηστική επίθεσή του στα φερόμενα ως θύματα -και όχι μόνο- του Δημήτρη Λιγνάδη δεν είναι παρά το τελευταίο κρούσμα της προκλητικής και προσβλητικής συμπεριφοράς του κ. Κούγια.

Ο συνήγορος του γνωστού σκηνοθέτη εμφανίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μαινόμενος κατά πάντων, επιδιώκοντας με κάθε μέσο και τρόπο να πλήξει το κύρος μηνυτών και μαρτύρων, ενώ επιτίθεται και σε όσους έχουν τοποθετηθεί δημοσίως, ανάμεσα σε άλλους, σε δικαστικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους, παρουσιαστές, δικηγόρους, αλλά και ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιος που να μπορεί να επαναφέρει στην τάξη τον αμετροεπή δικηγόρο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή στους συνεργάτες του να συγκεντρώσουν όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες δηλώσεις «διάφορων δικηγόρων, δημοσιογράφων, ηθοποιών, μόδιστρων, μαγείρων και παρουσιαστών εκπομπών που τον εξευτέλισαν, έθιξαν την τιμή και την υπόληψή του, τον εξύβρισαν και τον συκοφάντησαν, ώστε να τους μηνύσουμε και να τους ενάγουμε», όπως δήλωσε.

Ταυτοχρόνως, ο Αλέξης Κούγιας απειλεί πως θα καταθέσει στο ΕΣΡ στοιχεία για εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση που, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, «επί εβδομάδες καταρράκωσαν το τεκμήριο αθωότητος του εντολέως μου, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία ταυτότητός του και τη φωτογραφία του, τον προκαταδίκασαν, τον εξευτέλισαν, τον εξύβρισαν και τον συκοφάντησαν, ώστε να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις».

Ημέρες Novartis

Την ίδια ώρα, ο ικανός για όλα δικηγόρος δεν διστάζει να στραφεί ακόμη και κατά του εισαγγελέα που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση, καταθέτοντας αναφορά στην πρόεδρο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ προσφεύγει και κατά της ανακρίτριας, την οποία αποκάλεσε «ιδιαίτερα προκατειλημμένη».

Οι πρακτικές αυτές δεν μπορούν παρά να μας φέρουν στη μνήμη τις μαύρες ημέρες του σκανδάλου Novartis και την τακτική που ακολουθούσαν τότε οι εμπλεκόμενοι κατά των μαρτύρων και κατά της ίδιας της Δικαιοσύνης και δικαστικών λειτουργών της, προκειμένου να κουκουλωθεί κακήν κακώς η σκανδαλώδης υπόθεση της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας.

Πάντως, για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στην υπόθεση Λιγνάδη ο Αλέξης Κούγιας έχει βρεθεί στο στόχαστρο εκατοντάδων χιλιάδων εξοργισμένων πολιτών που στηλιτεύουν το γεγονός ότι εξαπολύει επιθέσεις και απειλές για μηνύσεις προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πελάτη του. Μάλιστα, προ εβδομάδος κάποιος γκραφιτάς, συνδυάζοντας την τέχνη του δρόμου με την επικαιρότητα, αποφάσισε να ζωγραφίσει το πρόσωπο του Αλέξη Κούγια σε έναν κάδο απορριμμάτων

Για την ιστορία, ο ποινικολόγος έχει υιοθετήσει ανάλογες πρακτικές και κατά το πρόσφατο παρελθόν. Αρκεί μόνο να θυμηθεί κανείς την υπερασπιστική γραμμή του στην υπόθεση της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε στραγγαλισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη τον Δεκέμβριο του 2014. Ο Αλέξης Κούγιας είχε
αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου Ρουμάνου, Στεφάν Ματασαρεάνου και στη δίκη που είχε γίνει σε πρώτο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε επιτεθεί με απίστευτα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του νεκρού πεζογράφου.

Ο πιο μισητός «παράγοντας» στα γήπεδα

Παράλληλα με τη δικηγορία ο Αλέξης Κούγιας είναι και αθλητικός παράγοντας, και μάλιστα από τους πιο μισητούς, με μακρά διαδρομή στην ηγεσία διάφορων ΠΑΕ. Ενδεικτικό της εικόνας που έχει ο φίλαθλος για το πρόσωπο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα, που «χαροπαλέυει» στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, είναι ότι σε δύο γήπεδα υψώθηκαν πανό εναντίον του. Το ένα, από οπαδούς του Παναθηναϊκού όπου εμφανίζεται με ένα τακούνι στο κεφάλι, και το άλλο από τους οργανωμένους του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Κούγιας διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με τους φιλάθλους, ακόμη και με τους «Μonsters», τους οργανωμένους της Λάρισας. Στο περιθώριο της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο έχει πρωταγωνιστήσει σε σωρεία επεισοδίων, καθώς, ανάμεσα στα άλλα, έχει ξυλοκοπήσει διαιτητή αγώνα και προπονητή αντίπαλης ομάδας. Βεβαίως βρίσκεται σε διαχρονική κόντρα με τον Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο παραλίγο να πιαστούν στα χέρια το 2012 σε καφετέρια στη Γλυφάδα. Οι δύο άνδρες είχαν βέβαια… προηγούμενα από την υπόθεση «Koriopolis» με τα στημένα παιχνίδια.

Εναν χρόνο νωρίτερα, το 2011, ο Αλέξης Κούγιας… έφτυσε τον Πατρινό δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη. Σύμφωνα με καταγγελίες παρισταμένων, ο Κούγιας έβρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σκαιότατα τον δημοσιογράφο και στη συνέχεια τον έφτυσε στο πρόσωπο. Μάλιστα, λίγο αργότερα μια ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τον δημοσιογράφο,
αναγκάζοντάς τον να φύγει από την αίθουσα Τύπου. Την επομένη παρενέβη η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας.

Αξέχαστο έχει μείνει το σόου του Κούγια το Δεκέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μπροστά στα έντρομα μάτια εκατοντάδων αυτοπτών και αυτήκοων μαρτύρων, πιάστηκε στα χέρια με τον ιδιοκτήτη Α.Ο. Χανίων Ηρακλή Νύκταρη, έπειτα από εκατέρωθεν εγκλήσεις. Τότε αμφότεροι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου υπέβαλαν μηνύσεις για απειλή, εξύβριση, εκβιασμό και σωματικές βλάβες.

Προ διετίας, το 2019, ο πανταχού παρών Αλέξης ενεπλάκη σε καβγά σε… μπουζούκια στη Λάρισα. Αμέσως μετά τη νίκη της ΑΕΛ επί του Βόλου με 2-1 στο Πανθεσσαλικό ο ποινικολόγος βρέθηκε σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. Την ώρα που ο τραγουδιστής του μαγαζιού τραγουδούσε τον ύμνο της Λάρισας, άγνωστος πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Κούγια και του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν έντονα. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας όχι μόνο εξύβρισε τον θαμώνα, αλλά του πέταξε και ένα ποτήρι νερό, ενώ στη συνέχεια σηκώθηκε από το τραπέζι με επιθετικό ύφος προκειμένου να τον χτυπήσει.

Πριν από λίγους μόλις μήνες σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο των Θεσσαλών και τον γενικό αρχηγό του Αρη Δημήτρη Νιαρχάκο, στο ημίχρονο αγώνα. Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, από τον Αρη διέρρευσαν φωτογραφίες που δείχνουν το σκισμένο πουκάμισο του Νιαρχάκου.

Αλησμόνητοι ξυλοδαρμοί και… λιποθυμίες on camera

Η πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει. Αλλωστε, καταπώς φαίνεται, ο αριβίστας δικηγόρος αποφασίζει τις εκάστοτε υποθέσεις με τις οποίες θα καταπιαστεί ανάλογα με τη δημοσιότητα που τυγχάνουν. Ποια υπόθεση να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Από τον Αργύρη Σαλιαρέλη, τότε υπόδικο για συμμετοχή στο σκάνδαλο Κοσκωτά, και τη Δήμητρα Μαργέτη της θυελλώδους δίκης των σατανιστών της Παλλήνης, στη δίκη της βύθισης του «Σάμινα», στον Σάμι Φάις, κατηγορούμενο στην υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής των Μακεδονικών Κλωστηρίων στο Χρηματιστήριο, μέχρι και πιο πρόσφατα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που πυροβόλησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ολοι οι προαναφερθέντες ζήτησαν τη συνδρομή του Αλέξη Κούγια, ο οποίος τους την πρόσφερε απλόχερα, γνωρίζοντας πως πρόκειται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Άλλωστε, αν μη τι άλλο, ο ποινικολόγος δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να βρεθεί στα πρωτοσέλιδα.

Διεγράφη από τον ΔΣΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Κούγιας έχει διαγραφεί μία φορά, το 2008, από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το συμβούλιο προχώρησε τότε στη διαγραφή του δικηγόρου για διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος.

Κι αυτό διότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε προηγουμένως κρίνει ότι ο Αλέξης Κούγιας, παρότι είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά τρεις φορές με προσωρινή παύση, συνέχιζε την αναξιοπρεπή συμπεριφορά για δικηγόρο. Είχαν βεβαίως προηγηθεί αναρίθμητα ντροπιαστικά περιστατικά που σε καμία περίπτωση δεν περιποιούν τιμή στον ποινικολόγο. Ποιος μπορεί να λησμονήσει τον ξυλοδαρμό του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Κολωνακίου, το 2005, λόγω παλαιότερης διένεξής τους, με αφορμή δηλώσεις του δημοσιογράφου εναντίον του;

Αξέχαστη είναι και η επεισοδιακή σύλληψη του Αλέξη Κούγια την επομένη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος για εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες.

Εισβολή στο Αlter

Αλήστου μνήμης είναι και η εισβολή του Αλέξη Κούγια στο Alter το 2004 με σκοπό να βγει με το «έτσι θέλω» στη ζωντανή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, καθώς θεωρούσε ότι είχαν ειπωθεί ανακρίβειες για τον ίδιο και για πελάτη του και ειδικότερα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και γιατρό Σταύρο Βρέντζο.

Συνοδευόμενος από την τότε σύζυγό του, Εύη Βατίδου, κατέφθασε στο τηλεοπτικό σταθμό του Περιστερίου με Ι.Χ. χωρίς πινακίδες. Στη συνέχεια, μπροστά στην κάμερα που κατέγραφε λεπτό λεπτό τις αφροσύνες του, αποφάσισε να πηδήξει τα κάγκελα του σταθμού και να μπουκάρει στα γραφεία του. Στη συνέχεια μάλιστα, προσπαθώντας να εισβάλει στο πλατό της εκπομπής, έπεσε κάτω δήθεν ημιλιπόθυμος μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων τηλεθεατών.

Χτύπημα με τακούνι

Ακόμη ένας… σημαντικός σταθμός στην ιστορική διαδρομή του ποινικολόγου είναι το επεισοδιακό διαζύγιό του με την Εύη Βατίδου. Στα πολλά περιστατικά που έλαβαν χώρα δημοσίως ανήκε και η επίσκεψή του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών αιμορραγώντας στο πρόσωπο και το κεφάλι από χτυπήματα από τακούνι, όπως υποστήριζε ο ίδιος, έπειτα από άγριο καβγά. Τι είχε ισχυριστεί τότε; Οτι τον χτύπησαν δύο σωματοφύλακες, αλλά και η ίδια η Εύη Βατίδου, η οποία, όπως λέει ο Αλέξης Κούγιας, τον χτύπησε με το τακούνι του παπουτσιού της στο μάτι, ενώ καλούσε τους «δύο» να τον σκοτώσουν.

Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι δέχτηκε πυροβολισμό και ότι κατάφερε να επιζήσει από θαύμα. Σημειωτέον πως για αυτή ακριβώς την «τακουνιά» έχει βρεθεί στο στόχαστρο σατιρικών εκπομπών, ενώ το περιστατικό αυτό έχει τροφοδοτήσει με αρκετές ατάκες και τον αιώνιο εχθρό του, τον Λάκη Λαζόπουλο.

Βεβαίως, αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες επεισόδια του σίριαλ «Χωρισμός Κούγια – Βατίδου». Λίγες εβδομάδες πριν άλλωστε η εστεμμένη Εύη Βατίδου είχε βρεθεί με μώλωπες στο νοσοκομείο, με τις κάμερες ακόμη μια φορά να παρακολουθούν. Κατήγγειλε δε πως ο Αλέξης Κούγιας την είχε κλειδώσει έξω από την κατοικία τους, με αποτέλεσμα εκείνη να περιφέρεται για ώρα και μάλιστα ξυπόλητη στα στενά της Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This