Πρόεδρος Καρναβαλιού Πάτρας: «H πόλη κατάφερε να κρατήσει ζωντανό τον θεσμό»

Must Read

Θετική χαρακτηρίζει την ανταπόκριση στις διαδικτυακές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης, «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το καρναβάλι μπορεί ως θεσμός και ως πηγαία έκφραση να εμπνεύσει και να μεταδώσει μηνύματα χαράς και ανάτασης.

«Κρατήσαμε ζωντανό το θεσμό του πατρινού καρναβαλιού, που φέτος απέδειξε ότι μπορεί να προχωρά και να ξεπερνά τα όποια προβλήματα» τόνισε, κάνοντας ταυτόχρονα μία πρώτη αποτίμηση ενός διαφορετικού καρναβαλιού, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η Ήρα Κουρή σημείωσε ότι ο θεσμός αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης που δίνει πνοή και δύναμη τόσο οικονομική όσο και δημιουργική, για αυτό και ο σχεδιασμός των φετινών εκδηλώσεων αφορούσε όλη την Πάτρα.

«Ο διάκοσμος και της πιο μακρινής συνοικίας της πόλης μας στόχευε στο να δώσουμε γεύση καρναβαλιού σε όλους τους συμπολίτες μας για να νιώσουν καλύτερα. Υπήρχαν “ενότητες” αντίστοιχες με τα δια ζώσης καρναβάλια, όπως κρυμμένος θησαυρός για να παίξουν τα πληρώματα, παιδικό καρναβάλι για τους μικρούς μας φίλους, εργαστήρια – σεμινάρια κατασκευής καρναβαλικών αξεσουάρ, στολών, μακιγιάζ, χτενίσματος, Μώμος ο Πατρεύς, και παραστάσεις καραγκιόζη» εξήγησε.

Αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό

Όπως είπε, λόγω των περισσοτέρων μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Πάτρα από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, υπήρξαν αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό.

«Υπήρχε σχεδιασμός για στιγμιαία δρώμενα θεάτρου με τη συμμετοχή του μουσικού άρματος και των δύο τελάληδων που θα πραγματοποιούνταν σε συγκεκριμένα σημεία – πλατείες, διασταυρώσεις δρόμων – με κείμενα χιουμοριστικά και επίκαιρα» εξήγησε, συμπληρώνοντας, ότι επιθυμία τους ήταν να αναβιώσουν τα «εξ’ αμάξης», αλλά λόγω των αυστηρότερων μέτρων δεν μπορέσαν να τα υλοποιήσουν.

Διαδικτυακός χαρακτήρας των εκδηλώσεων

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του διαδικτυακού χαρακτήρα των εκδηλώσεων του φετινού καρναβαλιού, η Ήρα Κουρή δήλωσε ότι «είναι τροχοπέδη για να διεισδύσει το καρναβάλι σε όλα τα σπίτια, μια που πολλές οικογένειες δεν έχουν ή δεν γνωρίζουν τη σύγχρονη τεχνολογία. «Επίσης, όσοι έχουν υπολογιστές αφιερώνουν αναγκαστικά πολύ χρόνο για τη δουλειά ή την εκπαίδευσή τους. Γνωρίζουμε λοιπόν, ότι το διαδικτυακό καρναβάλι δεν απευθύνεται σε όλους και γι’ αυτό δώσαμε δωρεάν όλα τα βίντεο στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια να τα προβάλουν. Θετικό για εμάς είναι ότι αποκτήσαμε μία τεράστια εμπειρία και κρατήσαμε ζωντανό το θεσμό και ότι τα έργα που δημιουργήθηκαν δεν έχουν μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και εκπαιδευτικό» τόνισε.

Τέλος, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης είπε ότι το πατρινό καρναβάλι φέτος απέδειξε ότι μπορεί να προχωρά και να ξεπερνά τα όποια προβλήματα. «Πάνω σε αυτή την τελευταία σκέψη θέλω να μείνουμε. Μπορούμε τις δυσκολίες να τις κάνουμε ευκαιρίες αγωνιζόμενοι για έναν καλύτερο κόσμο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This