Δευτέρα 21/6/2021

Δερμιτζάκης: «Να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα και όχι το κλείνουμε τα πάντα, ανοίγουμε τα πάντα» (video)

«Οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται, να διοχετεύονται με πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται»

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης πρότεινε να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες υπό όρους και πάντα με πολύ αυστηρά μέτρα, έτσι ώστε και ο κόσμος να εκτονωθεί λίγο και η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα και όχι το «κλείνουμε τα πάντα, ανοίγουμε τα πάντα».

Και αυτό γιατί αν όλα ήταν ανοιχτά, τα κρούσματα θα εκτοξεύονταν και «θα είχαμε πενταπλάσιους αριθμούς. Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται».

Και πάνω σε αυτό, ο καθηγητής επανέλαβε τη δική του πρόταση για το λιανεμπόριο, την εστίαση και τα σχολεία: «Δεν ανοίγουμε γιατί είμαστε καλά, ανοίγουμε για να γίνουμε καλύτερα. Να ανοίξουν περιορισμένα δραστηριότητες, δηλαδή τα μαγαζιά σε μεγάλες πόλεις με ραντεβού, όχι click away, σε μικρές πόλεις ελεύθερα, η εστίαση μέχρι κάποια ώρα να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και να ανοίξουν όλα τα σχολεία με αυστηρά μέτρα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ