Σάλος για την βάπτιση του Άδωνι με «ειδική άδεια» – Τον «άδειασε» η Ιερά Σύνοδος (video)

«Την ειδική άδεια πρώτη φορά την ακούω» λέει ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας

Must Read

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η «κουμπαριά» του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, εν μέσω αυστηρού lockdown κατά το οποίο απαγορεύονται οι γάμοι και οι βαπτίσεις.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι έγινε νονός στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου και σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και οργισμένοι πολίτες ζήτησαν εξηγήσεις.

«Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!» έγραψε ενώ μετά τον καταιγισμό σχολίων που ακολούθησε η ανάρτησή του, σε απάντηση σχολίασε ότι έλαβε ειδική άδεια με ημερομηνία 05/03/2021 από την Πολιτική Προστασία. Φυσικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολούθησε βροχή αντιδράσεων με χρήστες να αναρτούν άδειες από την Π.Π. με κάθε λογής αιτιολογία.

«Άδειασμα» από τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα

Από πλευράς του πάντως, ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ξεκαθαρίζει ότι οι βαπτίσεις απορεύονται και ότι η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει δυνατότητα έκδοσης άδειας. «Δεν έχω ακούσει για κατ’ εξαίρεση βάφτιση. Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά την ακούω. Ισχύει όταν δεν έχουμε βαθύ κόκκινο» δήλωσε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στο Mega «αδειάζοντας» τον υπουργό Ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο  εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου άφησε αιχμές για τον ιερέα που πραγματοποίησε το μυστήριο χωρίς να έχει επικοινωνήσει με την Μητρόπολη: «Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας» τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This