Συνεχίζεται το μπάχαλο των κυβερνητικών δηλώσεων: «Δεν θα επιλέγουν οι πολίτες ποιο εμβόλιο θα κάνουν»

Μια αναφορά του κ. Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό προκάλεσε δικαιολογημένη σύγχυση

Must Read

Ή δεν ξέρουν να μιλάνε ελληνικά και να είναι ξεκάθαροι στο τι θέλουν να πουν οι κυβερνητικοί, ή δεν ξέρουν γενικά τι τους γίνεται. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τα όσα συμβαίνουν κάθε φορά που λένε κάτι το απόγευμα και μετά το διαψεύδουν, το παίρνουν πίσω, ή το αλλάζουν το βράδυ.

Αυτό συνέβη και με το θέμα των εμβολίων, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό το απόγευμα, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα επιλογής σκευάσματος για τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, συνεργάτες του αργότερα, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν θα επιλέγουν οι πολίτες ποιο εμβόλιο θα κάνουν από τα τέλη Μαρτίου.

Σε ερώτηση «Τι θα κάνετε σε περίπτωση που οι πολίτες αρνηθούν να πάρουν το εμβόλιο της Astra Zeneca; Εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση και αρνηθεί την δεύτερη με το εν λόγω εμβόλιο, θα δώσετε την δυνατότητα υποκατάστασης;», η απάντησή του ήταν η εξής:

«Κατ’ αρχήν έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της AstraZeneca. Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα που θα ενωθούν τα δυο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια, ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει. Το θέμα αν είχε κάνει την πρώτη δόση για να κάνει την δεύτερη, αυτό έχει και μια επιστημονική χροιά, ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει».

Για τους συνεργάτες του κ. Θεμιστοκλέους «είναι προφανές ότι η φράση ‘ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει’ δεν αφορά επιλογή εμβολίων, αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αφορά τη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι».

Βέβαια, το ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός είναι γνωστό εδώ και καιρό και δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, άρα οι διευκρινήσεις είναι μάλλον άστοχες, αφού τα όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους όντως προκαλούν σύγχυση, μιας και ο τρόπος που έθεσε το θέμα, ήταν σαν να άφηνε να εννοηθεί ότι η επιλογή του πολίτη αναφέρεται στις εταιρείες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This