Δευτέρα 26/7/2021

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία που παραχωρούν κλίνες στο ΕΣΥ – «Απειλές» για επίταξη από Κικίλια

Ακόμα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ που βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο σε κώμα

«Το χειρότερο σενάριο ακολούθησε η διασπορά της νόσου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, ενώ όπως τόνισε, το  ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση την οποία έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για άνοιγμα του τουρισμού, το ΕΣΥ αγκομαχά. Το σημερινό αρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και τα δείγματα υψηλής θετικότητας που έχουν καταγραφεί στα λύματα, θα απασχολήσει την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ όπως επισήμανε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά.

«Θα εισηγηθώ επίταξη»

«Το ΕΣΥ πιέζεται και ειδικά στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια που παρατηρείται διασπορά του ιού», είπε ο υπουργός, απευθύνοντας έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ διαφορετικά «απείλησε» ότι αν δεν ανταποκριθούν θα εισηγηθεί επίταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων:

«Όπως ξέρετε, έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, να συνδράμουν σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας. Είναι μάχη για την ανθρώπινη ζωή, είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Το ζητάω ξανά και σήμερα. Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται κι έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση κι αν τουλάχιστον 200 ιατροί των ως άνω ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας την λήψη του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών ιατρών των ανωτέρω ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην Αττική αυτή τη στιγμή λειτουργούν 381 κλίνες ΜΕΘ covid και 2.961 απλές κλίνες. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας και παραχωρεί 550 κλίνες. Συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι 650. Επίσης το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε covid ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ. Το Σισμανόγλειο θα ενισχυθεί επιπλέον με 10 πολυδύναμες ΜΕΘ Covid.

450 Non covid και αναλυτικά:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Δεύτερον, 100 κλίνες Covid και αναλυτικά

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Παραχωρούνται στο ΕΣΥ και φτάνουμε έτσι από τις 130 στην Αττική φτάνουμε στις 140.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ