Σάββατο 24/7/2021

Αγωνία για τον 30χρονο! Έστειλαν αντίδοτο για την κόμπρα Naja Kaouthia από Κύπρο

Κίνδυνος να χάσει τη ζωή του ακόμα και αν λάβει το αντίδοτο

Χαροπαλεύει στην εντατική του νοσοκομείου Άγιος Σάββας ο 30χρονος με καταγωγή από Κύπρο που δέχτηκε επίθεση από την κόμπρα του. Ο νεαρός ψυχολόγος που είναι λάτρης των φιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενεί αρκετά ερπετά, κάποια εκ των οποίων δηλητηριώδη, στο διαμέρισμα του στο κέντρο της Αθήνας, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

σδφσαδφ

Το αντίδοτο για το δηλητήριο της κόμπρα Naja kaouthia δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό, οικογένεια και φίλοι ναύλωσαν ιδιωτική πτήση από την Κύπρο για να μεταφερθεί άμεσα το αντίδοτο στον νεαρό ψυχολόγο. 

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, κ. Κορμάς, μίλησε στο LiveNews και περιέγραψε την κατάσταση της υγείας του: «Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία. Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος» είπε ο γιατρός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ασυνήθιστο είδος φιδιού στην Ευρώπη.

Σπάνια κόμπρα από την Ινδία

151249227 523648335276714 3097482628680576724 n

«Δεν υπάρχει ορός, επειδή είναι μία κόμπρα ασυνήθιστη για την Ευρώπη όλη. Είναι στην Ινδία ένας τύπος κόμπρας, που λέγεται Νάγια Καούθια, και ορός δεν υπήρχε, οπότε ένα ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο πήγε στην Κύπρο και έφερε τον ορό. Έχει ξεκινήσει με βάση ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο η χορήγηση του ορού και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Έχει πάρει δυο, τρεις δόσεις και θα συνεχίσει να παίρνει, δηλαδή το πρωτόκολλο έλεγε μια, δυο, τρεις δόσεις κοντά – κοντά, και μετά ανά εξάωρο για κάποιο διάστημα».

Κίνδυνος ακόμα και αν λάβει το αντίδοτο

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Κορμά, το δηλητήριο είναι «ισχυρό νευροτοξικό, δηλαδή παραλύει τα νεύρα, σταματάνε να λειτουργούν οι μυς, σταματάει να λειτουργεί το διάφραγμα», ενώ όπως πρόσθεσε, ακόμα και να λάβει το αντίδοτο ο 30χρονος, μπορεί να υπάρξουν βλαβερές συνέπειες ακόμα και να αποβεί μοιραίο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ