Αγωνία για τον 30χρονο! Έστειλαν αντίδοτο για την κόμπρα Naja Kaouthia από Κύπρο

Κίνδυνος να χάσει τη ζωή του ακόμα και αν λάβει το αντίδοτο

Must Read

Χαροπαλεύει στην εντατική του νοσοκομείου Άγιος Σάββας ο 30χρονος με καταγωγή από Κύπρο που δέχτηκε επίθεση από την κόμπρα του. Ο νεαρός ψυχολόγος που είναι λάτρης των φιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενεί αρκετά ερπετά, κάποια εκ των οποίων δηλητηριώδη, στο διαμέρισμα του στο κέντρο της Αθήνας, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αντίδοτο για το δηλητήριο της κόμπρα Naja kaouthia δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό, οικογένεια και φίλοι ναύλωσαν ιδιωτική πτήση από την Κύπρο για να μεταφερθεί άμεσα το αντίδοτο στον νεαρό ψυχολόγο. 

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, κ. Κορμάς, μίλησε στο LiveNews και περιέγραψε την κατάσταση της υγείας του: «Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία. Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος» είπε ο γιατρός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ασυνήθιστο είδος φιδιού στην Ευρώπη.

Σπάνια κόμπρα από την Ινδία

«Δεν υπάρχει ορός, επειδή είναι μία κόμπρα ασυνήθιστη για την Ευρώπη όλη. Είναι στην Ινδία ένας τύπος κόμπρας, που λέγεται Νάγια Καούθια, και ορός δεν υπήρχε, οπότε ένα ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο πήγε στην Κύπρο και έφερε τον ορό. Έχει ξεκινήσει με βάση ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο η χορήγηση του ορού και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Έχει πάρει δυο, τρεις δόσεις και θα συνεχίσει να παίρνει, δηλαδή το πρωτόκολλο έλεγε μια, δυο, τρεις δόσεις κοντά – κοντά, και μετά ανά εξάωρο για κάποιο διάστημα».

Κίνδυνος ακόμα και αν λάβει το αντίδοτο

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Κορμά, το δηλητήριο είναι «ισχυρό νευροτοξικό, δηλαδή παραλύει τα νεύρα, σταματάνε να λειτουργούν οι μυς, σταματάει να λειτουργεί το διάφραγμα», ενώ όπως πρόσθεσε, ακόμα και να λάβει το αντίδοτο ο 30χρονος, μπορεί να υπάρξουν βλαβερές συνέπειες ακόμα και να αποβεί μοιραίο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This