Τετάρτη 28/7/2021

Και όμως υπήρχαν πολίτες που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή στις Σκουριές (video)

Ο Έλληνας που κατάφερε να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να ενημερώσει για το «έγκλημα»

Μόλις πριν λίγες ώρες ψηφίστηκε στη Βουλή η σκανδαλώδης σύμβαση του Δημοσίου με την Ελληνικός Χρυσός.

Όμως δεν είναι μόνο το θέμα της σύμβασης… Είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς τόπο, στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Από πολύ νωρίς υπήρξαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, από τον Ιανουάριο του 2020 Έλληνας πολίτης κατάφερε να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να ενημερώσει τους Ευρωπαίους για το περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή.

Και έμεινε όμως εκεί… Μόλις πριν δυο βδομάδες επανήλθε αποστέλλοντας επιστολή στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και ενημερώνοντας για τις κινήσεις της κυβέρνησης επί του θέματος, αναφέροντας:

«Στις 20 Ιανουαρίου 2020, προεδρεύσατε της Επιτροπής Αναφορών, όπου συζητήθηκε η παραπάνω αναφορά σχετικά με τις δραστηριότητες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, Βόρεια Ελλάδα.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την υποστήριξή σας. Υπήρχε κάποια ελπίδα ότι οι ελληνικές αρχές θα επανεξετάσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τέτοιων δραστηριοτήτων και θα παράσχουν στην αξιότιμη επιτροπή καθώς και στον αναφέροντα μια απάντηση. Αυτή η απάντηση δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα.

Αντίθετα, λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι η ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές του μήνα, υπέγραψε μια νέα συμφωνία με την εταιρεία εξόρυξης, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Με εκπλήσσει το πώς ένα κράτος μέλος μπορεί να απορρίψει τις βασικές αρχές της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα και να παραμείνει αδιαμφισβήτητη και μη λογική.

Σας παρακαλώ να παραπέμψετε το θέμα αυτό στους συναδέλφους σας για εξέταση και κατάλληλη δράση.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ