Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του Ζόχραν Μαμντάνι, ο οποίος ανέφερε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, εάν εκείνος επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη, έδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το γραφείο του Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις αποσκοπούν στην απόσπαση της προσοχής της κοινής γνώμης από τις πολιτικές αποτυχίες του Μαμντάνι.
«Το ΔΠΔ δεν έχει δικαιοδοσία επί Ισραηλινών και Αμερικανών πολιτών»
Στην ανακοίνωση, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο χαρακτηρίζεται «εικονικό δικαστήριο», με το επιχείρημα ότι δεν διαθέτει δικαιοδοσία επί πολιτών του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παράλληλα, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου εκδόθηκε από τον πρώην εισαγγελέα του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν, λίγο πριν δημοσιοποιηθούν καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χρονική συγκυρία δεν ήταν τυχαία.
Αναφορές στην επιχείρηση κατά της Χαμάς
Το γραφείο του Νετανιάχου υποστήριξε επίσης ότι το Ισραήλ έλαβε πρωτοφανή μέτρα για την προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Χαμάς.
Η συγκεκριμένη θέση επαναλαμβάνει την πάγια επιχειρηματολογία της ισραηλινής κυβέρνησης σχετικά με τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Η ανακοίνωση καταλήγει με αιχμές προς τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, καλώντας τον να επικεντρωθεί στα προβλήματα της πόλης και να μην προβαίνει σε δηλώσεις που αφορούν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
The Prime Minister’s Office:
The ICC is a kangaroo court that has no jurisdiction over Americans or Israelis. Its bogus arrest warrant against Prime Minister Netanyahu was issued by a disgraced former ICC Prosecutor, Karim Khan, a few days before allegations of sexual misconduct…
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) July 19, 2026






